Timiș: au ucis fără milă – doi bărbați acuzați de braconaj și uz de armă letală fără drept, după ce au fost prinși că transportau doi cerbi – autorizațiile de vânătoare erau completate necorespunzător

Doi bărbaţi din Timiş sunt cercetaţi după ce au fost prinşi când ransportau în remorca autoturismului de teren două exemplare de cerb, împuşcate. Poliţiştii le-au confiscat armele, muniţia, animalele împuşcate şi maşina.

La data de 7.09.2023, în jurul orei 00:30, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 06/07.09.2023 paznicul de vânătoare al fondului de vânătoare din Banloc a depistat pe raza fondului 2 bărbaţi care transportau în remorca autoturismului de teren, 2 exemplare împuşcate din specia cerb comun”, a precizat IPJ Timiş.

Poliţiştii i-au identificat pe cei doi bărbaţi care transportau cerbii împuşcaţi.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificaţi 2 bărbaţi în vârstă de 27 şi 56 de ani, care sunt deţinători legali de arme si muniţii letale cu destinaţia vânătoare, asupra acestora fiind identificate armele folosite la comiterea faptei, precum şi 2 autorizaţii de vânătoare individuale care erau completate necorespunzator la rubricile destinate menţiunilor cu privire la exercitarea vânătorii. S-a procedat la ridicarea armelor şi muniţiei, a exemplarelor de vânat, precum şi a ansamblului de vehicule”, a transmis IPJ Timiş.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept,  și braconaj, conform Legii 407/2006, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole