Timiș: nepalezi, pakistanezi și afgani, cu permise de ședere valabile în România, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria și Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, Jimbolia și Deta au depistat două grupuri formate din cinci, respectiv trei cetăţeni din Nepal, Pakistan și Afganistan, toți cu permise de ședere valabile pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, respectiv Serbia.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat la aproximativ 50 m de frontieră, cinci străini care se deplasau pe jos, din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Pakistan, Nepal și un afgan, au vârste cuprinse între 23 și 43 de ani, toți fiind intrați legal pe teritoriul României în baza vizelor de muncă. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge vestul Europei.

De asemenea, polițiștii de frontieră din Jimbolia și Deta au depistat, cinci respectiv, trei cetățeni din Nepal. Cei opt cetățeni dețineau vize de muncă pe teritoriul țării noastre și au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în Grecia respectiv Portugalia.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativeă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Foto: Arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole