Bucuria românilor – se dau pastile. Spitalul Victor Babeș Timișoara a primit Molnupiravir pentru tratarea pacienților cu Covid

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a sosit primul transport de tablete antivirale destinate tratării pacienților cu Covid-19.

“Sunt 24.000 de comprimate ce au ca substanta activa Molnupiravirul. Medicamentele au fost achizitionate de catre Ministerul Sanatatii si sunt destinate pacientilor vulnerabili si in varsta care au dezvoltat o forma moderata de COVID 19 care  se poate transforma intr-o forma severa de boala. Tableta reduce cu 50% riscul de spitalizare si de deces. Potrivit specialistilor, medicamentul introduce erori in codul genetic al virusului Sars-CoV-2, ii opreste inmultirea si reduce astfel severitatea bolii. Comprimatul poate fi administrat atat in unitatile sanitare, prin centrele de evaluare, cat si acasa“, se arată într-un comunicat de presă al unității sanitare.

Molnupiravir este primul tratament oral specific pentru tratarea COVID-19, până acum, toate celelalte tratamente dezvoltate pentru combaterea acestei infecții erau injectabile, mai arată medicii.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole