BEx al PNL a propus excluderea lui Ludovic Orban din partid: Florin Cîţu nu se califică să conducă nici măcar o administrație de scară de bloc

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, să propună excluderea lui Ludovic Orban din partid, conform unor surse.

Decizia a fost luată cu 31 de voturi pentru excludere, două împotrivă şi două voturi nule.

Propunerea BEx urmează să fie înaintată Consiliului Naţional al PNL.

Anterior, fostul preşedintele al PNL Ludovic Orban a declarat că îi va transmite lui Florin Cîţu la şedinţa Biroului Executiv de vineri că nu se califică să conducă nici măcar o administraţie de scară de bloc, susţinând că acesta „a făcut praf coaliţia” şi a transformat partidul într-unul „nefrecventabil”.

„Am fost convocat (la BEx – n.r.), este o situaţie ridicolă. Avem un preşedinte de partid care a făcut praf coaliţia, care a făcut praf partidul, care a dus PNL la o prăbuşire de 10-12 procente şi l-a transformat într-un partid nefrecventabil, alături de o conducere nelegitimă, care este vinovată de criza politică din România şi care a hotărât să bată palma cu PSD, în condiţiile în care PNL s-a comportat ca cel mai puternic duşman al PSD. În toate campaniile pe care le-am dus au avut ca slogan votaţi PNL, scăpaţi de PSD şi aceşti domni, ca să zic aşa, în ghilimele, vor să propună excluderea mea din PNL. Foarte bine. Oricum vreau să mă delimitez categoric de toate deciziile aberante care au fost luate de preşedintele Iohannis, preşedintele Cîţu şi de apropiaţii lui Cîţu, care au aruncat ţara într-o criză gravă, care au distrus o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să modernizeze România şi au perfectat un amantlâc jenant cu principalul adversar politic – PSD”, a afirmat Orban înaintea şedinţei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole