“Băieții deștepți” au pus mâna pe Colterm. Președintele Consiliului de Administrație – lucrări cu firma proprie pentru Colterm. Dezvăluirile unui consilier local

Consiliul local Pro România, Roxana Iliescu: băieții deștepți învestiți să rezolve problemele arzătoare ale societății, nu stau.

Timișoara – 12 august

Consiliul local Pro România, Roxana Iliescu, a făcut afirmații extrem de grav în privința societății Colterm, asta în condițiile în care situația economică este una dezastruoasă.

“Cam prea multă liniște la Colterm, dar nu vă îngrijorați, băieții deștepți învestiți să rezolve problemele arzătoare ale societății, nu stau… croșetează negocieri de funcții și o nouă organigramă!“, afirmă consiliul local.

“Mandatul de Director General interimar al domnului Nenu expiră în 17 august, fără posibilitatea de a mai fi prelungit. Din cunoștințele mele, în lunile deja trecute, marele Consiliu de Administrație condus de dl. Mâțu, uns de “oamenii noi”, NU a făcut niciun demers privind demararea procedurii de selecție pentru funcția de Director General. De ce? E simplu… pentru că mințile “luminate” care orchestrează mai nou manevrele de la Colterm, NU au avut niciun interes să aibă loc un concurs pe bune și să se trezească, doamne ferește, în fruntea companiei cu un om competent! Mai mult, dl. Mâțu, un “profesionist” dovedit, se pare că se vrea Director General și ar fi agreat”, spune Roxana Iliescu.

Președintele CA-ului, explicații despre semnarea Procesului-Verbal de Recepție finală a lucrărilor executate de firma lui, pentru Colterm

“Da, da, vorbesc de Președintele CA-ului de la Colterm, care în loc să dea declarații în presă despre situația de la Colterm sau despre soluții și propuneri pentru redresarea societății, a dat explicații despre semnarea Procesului-Verbal de Recepție finală a lucrărilor executate de firma lui, pentru Colterm, după învestirea lui în funcția de conducere a societății beneficiare!!! Același președinte de CA care habar n-are cum se convoacă o AGA la Colterm, care ne-a mințit cu o nonșalanță de nedescris pe tema achiziționării certificatelor de CO2 și multe altele…”, dezvăluie consiliul local.

Se lucrează la o nouă organigramă

“Și dacă tot vorbim de profesionalism și bune intenții, interesant este inclusiv faptul că la Colterm se vorbește despre o nouă organigramă (?!). Stați, nu vorbesc de “vechea” nouă organigramă pe care s-a bătut toba acum vreo lună jumătate, prezentată ca o mare realizare a președintelui CA Colterm, votată în ședința CA din 14.06.2021, cu valabilitate începând din 01.08.2021, ci de una nou-nouță! Primarul Dominic Fritz lăuda la acel moment “marea” organigramă, afirmând că “decizia este una care elimină un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice. Consiliul de Administrație a început un proces de transformare masivă a Colterm prin care ne dorim ca această companie să reducă cheltuielile și să devină eficientă și stabilă. Având în vedere situația financiară a societății, era absolută nevoie de o reorganizare care să înceapă de la vârf, cu funcțiile de conducere. Prea mulți ani Colterm a fost un refugiu și o recompensă pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie să înceteze imediat. Nu voi permite ca această companie să fie căpușată de diverse interese personale sau de partid”, spune Roxana Iliescu.

Noua organigramă nu s-a pus în aplicare

“Surpriză! Cred că s-au răzgândit întrucât NU s-a pus în aplicare de la 01.08.2021 organigrama concepută în iunie! Mai exact, acea organigramă trebuia publicată pe site-ul societății, iar din 1 august trebuia sa fie desființate cele 3 funcții de directori, parte din direcții și aplicate în concret toate modificările prevăzute. Deci, organigrama anunțată cu mare fast printr-un comunicat de presă inclusiv de Primărie, a fost un mare fâs…”, explică Roxana Iliescu.

Se impune convocarea AGA de urgență

“Cam așa stând lucrurile, consider că se impune de urgență convocată AGA, pentru clarificarea, în mod oficial, a mai multor probleme, printre care: demersurile făcute de CA în vederea demarării procedurii de selecție pentru ocuparea funcției de Director General al societății (au avut la dispoziție 5 luni); demersurile făcute de CA în vederea punerii în aplicare a organigramei votată în ședința CA din 14 iunie 2021; ce demersuri s-au făcut în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2021-2022/strategia CA-ului în vederea furnizării apei calde și a căldurii pe timp de iarnă/ achiziție materie primă etc; prezentarea de către CA a demersurilor făcute în vederea achiziționării Certificatelor de CO2 aferente conformării pe anul 2020 ( aprox. 200000), dar și a celor aferente conformării pe anul 2021, ce au termen limită de plată 30 aprilie 2022; prezentarea de către CA a Raportului întocmit de către directorul general Nenu, în baza căruia au blocat, în mod nelegal, prezentarea întregii documentații întocmită pe OG6/2019 și supunerea la vot în AGA. Totodată, întrucât termenul limită din 25 iunie a fost depășit, se impune prezența reprezentantului firmei de avocatură în ședința AGA, în vederea prezentării Raportului final ce trebuia întocmit, cu inventarierea patrimoniului Colterm și soluțiile juridice de securizare a acestuia”, încheie consiliul local Pro România, Roxana Iliescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole