Primarului Dominic Fritz i s-a pus pata pe chioșcurile de ziare. Se vor ridica 41

Primăria Timișoara s-a pus pe ridicat chioșcurile amplasate pe domeniul public, că asta este prioritatea primarului Dominic Fritz. Astfel că, în următoarea perioadă, vor fi dispărea 41 de chioșcuri, fără contract și fără autorizație, și pentru care operatorii lor nu plăteau niciun fel de taxe la bugetul local. Costurile de transport și depozitare vor fi suportate de firmele care le dețin. Prin societățile din subordine, după operațiunile de ridicare a acestor chioșcuri, se vor salubriza și repara parcelele pe care acestea au fost amplasate. 

„Cele două firme care operează aceste chioșcuri au fost somate încă din luna martie a acestui an să le ridice de pe domeniul public, deoarece nu dețin Acord de funcționare ambulant, nu au contract de închiriere a domeniului public și nu au achitat taxele de ocupare a domeniului public, însă acestea nu au făcut demersuri pentru intrarea în legalitate”, transmite Primăria Timișoara.

Vă reamintim că, la propunerea primarului Timișoarei, Dominic Fritz, pentru a veni în ajutorul afacerilor afectate de restricțiile impuse în timpul pandemiei, taxa pentru ocuparea domeniului public al municipiului a fost scăzută de la 3 lei/mp/zi la suma simbolică de 0,10 lei/mp/zi. 

Tot în luna martie, city managerul Matei Creiveanu s-a întâlnit cu operatorii acestor chioșcuri, dar și cu directorii principalelor ziare tipărite din oraș – aceștia din urmă fiind direct afectați de lipsa acordurilor de funcționare -, în cadrul căreia le-a fost prezentată acestora situația în care se află și au fost stabilite termene și pași clari pentru remediere, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  

„Le-am cerut operatorilor de chioșcuri încă din luna martie să le ridice de pe domeniul public, deoarece erau amplasate ilegal, se transformaseră în obstacole pentru pietoni, erau inestetice și multe dintre ele nici măcar nu funcționau, devenind în timp coșuri de gunoi. Din păcate, operatorii de chioșcuri, care vând și ziare, nu au înțeles să lucreze împreună cu noi și cu directorii de ziare, nici măcar după ce am dispus ridicarea primelor chioșcuri. În perioada următoare vom stabili o listă cu potențiale locații pentru amplasarea unor chioșcuri, locații care nu deranjează trecătorii, pe care le vom scoate la licitație deschisă, precum și o serie de modele care să se armonizeze cu zonele în care vor fi amplasate”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Primele două chioșcuri au fost ridicate de pe domeniul public în urmă cu o lună. Acestea erau abandonate de mai mulți ani și deveniseră focare de infecție.  „Operațiunile de ridicare de pe domeniul public a construcțiilor ilegale vor continua pe tot parcursul acestui an”, amenință Primăria Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole