AUDIO. Înregistrări din ședința PNL Timiș – se cere retragerea lui Nicolae Robu și intrarea lui Alin Nica în cursa pentru Primăria Timișoara

Un nou scandal a izbucnit în PNL Timiș după ce la nivel central se discută realizarea unei alianțe județene între PNL și PSD.

Alianța USL 2.0 ar însemna susținerea lui Nicolae Robu pentru funcția de primar al Timișoarei și a lui Alfred Simonis, șefului PSD Timiș, pentru președinția Consiliului Județean Timiș.

Ieri, Biroul Politic Național al PNL ar fi trebuit să aprobe alianța județeană cu PSD, însă decizia a fost amânată din cauza unei scandal creat de șeful PNL Timiș, Alin Nica, actual șef al CJ Timiș, care în varianta unui USL 2.0 ar fi scos din joc și nu ar mai putea candida la un nou mandat în fruntea CJ Timiș.

Astfel, Alin Nica, ar fi ajuns miercuri la București, conform unor surse al Buletin de Timișoara, împreună cu 6-7 primari care au solicitat conducerii centrale a PNL să nu cedeze către PSD funcția de șef al CJ Timiș.

Mai mult, joi seara, a fost convocată la nivelul PNL Timiș o ședință a Biroului Politic Județean, de la care redacția Buletin de Timișoara vă prezintă înregistrări în exclusivitate.

Într-una dintre înregistrări primarului orașului Buziaș, Sorin Munteanu, fost adversar al lui Alin Nica, între timp devenit mare susținător, căruia i s-ar fi promis un loc pe lista de la Camera Deputaților, solicită retragerea lui Nicolae Robu din cursa pentru Primăria Timișoara pentru a putea candida chiar Alin Nica, însă cu susținerea lui Nicolae Robu.

Propunerea primarului din Buziaș, Sorin Munteanu, este susținută de viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, care solicită o declarație publică din partea lui Nicolae Robu.

Primarul din Ghiroda, comună periurabană, Ionuț Stănușoiu, spune că nu va pleca din PNL indiferent de decizia care se va lua și a spus că vina pentru situația actuală proastă de la nivelul filialei se datorează conducerii județene actuale în frunte cu Alin Nica. Acesta susține că dacă se pune problema plecării lui Alin Nica din PNL acesta nu va fi urmat de mai mult de trei primari.

La fel, primarul din Moșnița Nouă, comună periurabană, Florin Bucur, spune că nu pleacă din PNL.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, spune în ședință că ar putea candida ca independent dacă nu va fi pe lista PNL pentru Consiliul Local.

Primarul din Gătaia, Raul Cozarov, aduce critici dure conducerii centrale, lui Nicolae Ciucă și Lucian Bode.

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, solicită organizarea unei conferințe de presă pentru vineri pentru ca filiala să-și arate susținerea pentru candidatura sa, ideea susținută de secretarul general Dănuț Groza care propunerea chiar organizarea unei ședințe lărgită a filialei pentru a putea aduce cât mai multă lume la sediul de partid.

Vineri la Timișoara sunt așteptați să sosească șeful PNL, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole