Administrația PNL a CJ Timiș incapabilă să dezghețe o porțiune de 150m dintr-un drum județean după trei zile de la ninsoare – responsabilitatea pasată

Administrația PNL a CJ Timiș a fost incapabilă să deszăpezească un drum județean după trei zile de când a nins.

Mai exact este vorba despre o porțiune de 150 de metri dintr-un din zona de este nici măcar miercuri, deși a nins în weekend.

Incompetența administrației Alin Nica a fost arătată de prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Solicit Consiliului Județean Timiș să acționeze de urgență pentru deszăpezirea DJ 681 către Nădrag! Filmarea este făcută de primarul Nădragului, Liviu Muntean, azi la ora 10:00, la mai bine de trei zile de la momentul intemperiilor. Dacă în această perioadă, când ne-a ferit Dumnezeu de zăpezi, situația se prezintă astfel, nu pot decât să sper că nu va mai ninge în acest an!“, a dezvăluit Mihai Ritivoiu pe Facebook.

Reacția CJ Timiș a fost inexistentă weekendul trecut când deși a nins abundent, instituția nu a transmis nicio informare publică privind starea drumurilor județene.

Mai mult, ca reacție la dezvăluirile prefectului de Timiș, reprezentanții CJ Timiș au transmis pe un grup de whatsapp al presei o informare în care pasează responsabilitatea și din care nu reiese dacă drumul a fost dezghețat sau nu.

În urma sesizărilor primite în legătură cu modul în care s-a acționat pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe DJ 681 sectorul Nădrag – Hăuzești, responsabili din cadrul Direcției de Drumuri și Transport au efectuat o verificare pe teren în vederea stabilirii modului concret de remediere a problemelor și identificarea responsabililor. La fața locului s-a constatat că problemele au apărut exclusiv pe un sector de cca. 150 m. În zona respectivă, șanțurile au fost distruse de activitatea de exploatare forestieră, fiind astfel împiedicată scurgerea corespunzătoare a apelor de-a lungul drumului în afara părții carosabile. Prestatorului i se vor aplica sancțiuni maxime, conform clauzelor contractuale, atât pentru neîndeplinirea obligațiilor de a interveni preventiv și activ, cât și pentru neraportarea în timp util a situației din teren, putându-se ajunge până la rezilierea contractului. Considerăm inacceptabilă situația de față și nu vom tolera repetarea unei astfel de abateri“, au transmis pe whatsapp “comunicatori“ ai CJ Timiș, plătiți cu peste 7.000 de lei pe lună.

Reamintim că șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, s-a ales cu două dosare penale la activ, pentru fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, dosare înainte către Parchetul Înaltei Curți ca urmare descoperirii sale în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole