Administrația Alin Nica a CJ Timiș a plătit peste 250.000 de lei pentru ascunderea gunoiului sub preș la Castelul Huniade – închirierea unei schele a costat circa 120.000 de lei

Buletin de Timișoara prezenta ieri faptul că administrația Alin Nica a CJ Timiș este acuzată de ascunderea gunoiului sub preș deoarece Castelul Huniade din centrul orașului a fost acoperit cu un mesh pentru a masca starea dezolantă în care se află clădirea.

Consiliul Județean Timiș, condus de “specialistul“ în fonduri europene Alin Nica din Dudești, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese, a ratat în luna mai 2022, finanțarea prin PNRR pentru Castelul Huniade, așa cum puteți citi AICI.

Ascunderea gunoiului sub preș nu a fost ieftină și s-a făcut printr-o insinuație subordonată Consiliului Județean Timiș, care administrează Castelul, prin Muzeul Naţional al Banatului.

Astfel, instituția de cultură a realizat la începutul lunii decembrie 2022 două achiziții publice cu firma Constructim SA, ambele prin achiziției directă, fără licitație.

Astfel, pe data de 9 decembrie, Muzeul Naţional al Banatului cumpără cu 142.857 de lei “un MASH publicitar din PVC cu perforații pentru fațadele clădirilor“.

Zece zile pe târziu, pe 19 decembrie, instituția închiriază și o “schelă pentru MASH“ cu suma de, ATENȚIE, 117.647 de lei.

„Am aflat că administrația județeană nu va mai putea accesa fonduri europene pe Programul Operațional Regional pentru Castelul Huniade după eșecul pe programul actual. Alin Nica a găsit soluția magică pentru a rezolva problema pentru 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Starea dezolantă în care se află clădirea va fi ascunsă cu un mesh. Acest lucru au primit timișenii după mai mult de 15 ani de așteptare – un mesh. Trebuie ca administrația județeană PNL să se concentreze pe soluții reale pentru a debloca situația de la Castelul Huniade, nu pe ascunderea gunoiului sub mesh”“, a declarat Vlad Șendroiu, liderul consilierilor județeni ai USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole