Administrația Alin Nica a CJ Timiș acuzată de ascunderea gunoiului sub preș – Castelul Huniade acoperit cu un mesh pentru a masca starea dezolantă în care se află clădirea

Consiliul Județean Timiș, condus de “specialistul“ în fonduri europene Alin Nica din Dudești, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese, a ratat în luna mai 2022, finanțarea prin PNRR pentru Castelul Huniade, așa cum puteți citi AICI.

Un alt mecanism de finanțare ar fi putut fi Programul Operațional Regional, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Vest, însă, nici aici, “specialiștii“ aduși de PNL Timiș în administrația județeană nu au găsit soluțiile necesare pentru a putea accesa fonduri europene, a anunțat la începutul lunii decembrie directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Pentru că Timișoara intră totuși în 2023 în anul Capitalei Europene a Culturii, soluția administrației Alin Nica a CJ Timiș a fost să ascundă starea de fapt pentru turiștii străini așteptați să dea năvală la McDonald.

Astfel, conform USR Timiș, Alin Nica care a ratat „cu succes” și reabilitarea Castelului Huniade, care ca ultimă realizare de răsunet este ascunderea „gunoiului sub preș!”

La împlinirea a doi ani de mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a găsit soluția reabilitării castelului: l-a îmbrăcat într-un mesh! Ce-i drept, Castelul Huniade, cea mai veche și mai reprezentativă clădire istorică a Timișoarei merita o astfel de cosmetizare. Acum, PNL Timiș și liderul său Alin Nica au devenit campioni în toată regula la capitolul eșecuri pe linie pentru Timiș și Timișoara. În replică la dezastrul contabilizat de administrația județeană Timiș, Vlad Șendroiu, liderul grupului consilierilor județeni USR, precizează următoarele: „Am aflat că administrația județeană nu va mai putea accesa fonduri europene pe Programul Operațional Regional pentru Castelul Huniade după eșecul pe programul actual. Alin Nica a găsit soluția magică pentru a rezolva problema pentru 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Starea dezolantă în care se află clădirea va fi ascunsă cu un mesh. Acest lucru au primit timișenii după mai mult de 15 ani de așteptare – un mesh. Trebuie ca administrația județeană PNL să se concentreze pe soluții reale pentru a debloca situația de la Castelul Huniade, nu pe ascunderea gunoiului sub mesh”“, a concluzionat Vlad Șendroiu, printr-un comunicat al USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole