Timișoara: 119 bicicliști amendați, 10 permise de conducere reținute și șase amenzi pentru tulburarea liniștii publice

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat miercuri, în intervalele orare 09:00-12:00 și 15:00-18:00, o acțiune tip „BLITZ”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane Timișoara, ai Serviciului Rutier Timiș și reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara, pentru reducerea victimizării participanților la trafic și prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere din Timișoara, fiind controlate 84 de autovehicule și legitimate 220 persoane.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.650 de lei. Dintre acestea, 169 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind sancționați 119 bicicliști„, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, au fost aplicate șase amenzi, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Au fost reținute 10 permise de conducere: unul pentru neacordare prioritate pietoni; două pentru neacordare prioritate vehicule; două pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric și cinci pentru alte abateri.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole