FOTO. Timiș: voluntarii au refăcut casa unei familii cu 9 copii – locuiau într-o fostă clădire CAP și s-au mutat într-o casă modestă care le-a fost oferită dar necesită reperații majore

Voluntarii Asociației Acasă în Banat au refăcut casa unei familii cu 9 copii din satul Gad, comuna Ghilad.

Unde este Gad? În ce direcție mergem? Atenție că GPS-ul vă duce greșit! Așa am pornit la drum, de dimineață, către familia Rațiu, o mână de voluntari inimoși, puși pe treabă. Gadul e cu adevărat un capăt de drum, la 50 minute de Timișoara și vreo 12 km de mers prin pustă după Ghilad, unde nu întâlnești țipenie de om.  Odată ajunși ne-am pus pe treabă cu gândul să zugrăvim casa și să începem să închidem pridvorul, ca să putem amenaja o bucătărie acolo. A fost o atmosferă faină, vremea a ținut cu noi și la prânz ne-am bucurat de sarmalele făcute de Nicoleta, plăcintă cu brânză și limonadă. În perioada următoare vom continua să susținem familia Rațiu. Donați ca să putem cumpăra mai multe materiale de construcții și cele necesare”, au transmis reprezentanții asociației.

Asociația Acasă în Banat s-a implicat în mai multe proiecte sociale dea lungul timpului, iar pe familia Rațiu au descoperit-o în urmă cu 4 ani.

Cu cei 9 copii locuiau într-o clădire fostă CAP, la limita dintre Pădureni și Jebel, alături de alte familii aflate în aceeași situație, în condiții foarte grele.  Periodic i-am ajutat cu ce am putut, dar copiii au început să crească și, chiar dacă băieții mari au început să lucreze și să aducă bani în casă, nevoile au crescut tot mai mult. Clădirea urma să fie demolată, nu mai aveau nici curent electric, așa că vara asta n-au mai avut de ales, și-au luat inima în dinți și s-au mutat în satul Gad, comuna Ghilad, un sat la capăt de drum, unde abia dacă mai sunt câțiva copii. S-au mutat într-o casă modestă care le-a fost oferită de proprietar. Au lăsat în urmă haine, mobilă, paturi, pentru că erau toate infestate de gândaci. De la bun început i-am ajutat cu mobilier, haine, produse de igienă, sobă și multe altele. Au făcut curat, au zugrăvit bine casa, au adus câteva zeci de pui. Am instalat mobila, s-au pus puțin pe picioare. Recent, un donator inimos le-a dăruit o mașină de spălat de vis. Un voluntar inimos a luat copiii și i-a adus la Timișoara pentru un control oftalmologic. Cabinetul Oftalmologic Dr. Jurca Alexandra le face un control temeinic și le oferă ochelarii gratuit. Sperăm că pentru unul dintre băieți, cu mari probleme, ajutorul medical a venit la timp! Cei mici sunt la rând. Dar, să revenim și la noi. Vrem să îi ajutăm și mai mult, să le asigurăm condiții mai bune de locuit. Ei au acum două camere și un antreu, dar vrem să le mărim puțin spațiul de locuit și să facem reparații la casă. Sâmbăta asta, pe 19 octombrie, facem o echipă de voluntari să le dăm o mână de ajutor! Cei care vor să participe, sunt rugați să ne lase un mesaj”, au mai precizat cei de la Acasă în Banat.

Puteți face o donație pentru acest caz, pentru a ajuta la cumpărarea de materiale de construcții și cele necesare:

Titular cont: Asociația Acasă în Banat

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091

Menționați în transfer „pentru casa Rațiu din Gad”

Nu uitați și de nr. nostru de SMS 8845. Trimiteți un SMS cu textul „BANAT” și donați 2/euro lunar pentru a ne sprijini să reparăm casele familiilor nevoiașe”, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole