SURSE. PSD Timiș și-a stabilit lista cu candidați pentru alegerile parlamentare – plin de borfași imobiliari, patroni de cluburi, primărași de sat și bătrâni expirați

PSD Timiș și AUR Timiș sunt sigurele partide relevante care nu și-au anunțat listele cu candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie.

PNL Timiș a fost prima filială care și-a anunțat candidații, așa cum puteți citi AICI, urmată de USR Timiș, așa cum puteți vedea AICI.

La PSD Timiș se pare că negocierile între diversele clanuri au durat ceva mai mult, dar potrivit mai multor surse politice ale Buletin de Timișoara, lisele cu candidați au fost definitivate, însă nu au fost încă votate de Biroul Politic Județean.

Listele nu au fost anunțate public și de frica unor răzgândiri și repoziționări de ultim moment.

Însă, conform surselor redacției noastre, la Senat primul loc pe listă va fi ocupat de actualul senator și fost prefect de Timiș, Eugen Dogariu, care în ultimii patru ani s-a remarcat doar prin faptul că și-a numit soția într-o sinecură bine plătită la ICR Budapesta. În rest, liniște totală.

Locul al doilea la Senat va fi ocupat de fostul șef al CJ Timiș, Titu Bojin, un bătrânel expirat politic, ajuns la 71 de ani, care în ultimii ani s-a remarcat doar ca traseist politic și combinator pe zona Apelor Române și a tot ce înseamnă lucrări publice pe acest segment, cu susținerea lui Sorin Grindeanu.

Potrivit surselor politice consultate, PSD Timiș speră să câștige un singur loc de senator în urma alegerilor parlamentare.

La Camera Deputaților locul întâi va fi ocupat de nimeni altul decât de liderul spiritual al PSD-iștilor din vestul țării, Măria Sa Sorin Grindeanu, cel mai mare și cel mai tare din parcările CNAIR.

Pe locul al doilea va fi plasat actualul senator Sebastian Răducanu, secretar general al PSD Timiș, patronul clubului EPIC, cu derivatul său Epic Vară. Ca activitate parlamentară din ultimii patru ani nu există niciun fel de referințe pe care să le putem menționa.

Locul al treilea va fi ocupat de borfașul imobiliar, Adrian Cionca, prim-vicepreședinte al PSD Timiș, protejat al Ayatollahului Sorin Grindeanu.

De remarcat că PSD Timiș mizează pe doar trei locuri eligibile la alegeri și doar un scor uriaș ar putea face ca și al patrulea loc să intre în Parlament.

Pe acest al patrulea loc va fi situat Marius Stoian, primar al comunei Birda, una dintre cele mai mici și neînsemnate primării din județ, dar care benefică de mult teren agricol de exploatat.  

Pe locul al cincilea va fi plasat Flavius Roșu, primar la comunei Șag, care, fiind susținut de președintele ales la CJ Timiș, Alfred Simonis, ar fi pierdut bătălia pentru locul al patrulea în mod aberant având în vedere că Șag pe lângă Birda este precum Timișoara pe lângă Dudeștii Noi, dar susținerea lui Sorin Grindeanu se pare că a fost decisivă în favoarea lui Marius Stoian.

Locul al șaselea revine PSD Lugoj, pe care va fi plasată consiliera locală Oana Tyukodi susținută de primarul ales Călin Dobra.

Pe locul al șaptea se pare că va apărea consiliera locală din Timișoara, Roxana Iliescu, deși, fosta membră PMP și Pro România, ar fi vizat postul de viceprimar al Timișoarei în cazul unei alianțe între PSD și USR, având în vedere că a fost votată consilier local la alegerile locale anticipate din 9 iunie.

Surpriza listelor este însă lipsa prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, căruia șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, i-a promis un loc eligibil pentru Camera Deputaților.

De menționat că PSD Timiș nu respectă deciziile naționale ale PSD și dorința președintelui partidului Marcel Ciolacu și nu are nicio femeie pe loc eligibil la alegerile parlamentare.

Asta și pentru că fosta șefă a PSD-istelor purtătoare de rochii de nuntă indiferent de eveniment a fost numită anterior într-o sinecură în funcția de consul general la Bilbao, cu toate că în calitatea sa de medic ginecolog nu are nicio tangență cu diplomația, dar poate spaniolii duc lipsă de medici ginecologi sau se specializează și pe dermato-venerice pentru a consulta și bărbați.  

UPDATE

La câteva minute după publicarea articolului de mai sus, PSD Timiș a confirmat practic sursele Buletin de Timișoara și a emis următorul comunicat de presă:

Consiliul Politic Județean al Partidului Social Democrat Timiș a validat astăzi listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare care vor avea loc în 1 decembrie. Astfel, în urma votului dat de social-democrați, prima poziție pe lista de la Camera Deputaților va fi ocupată de Sorin Grindeanu, în prezent deputat de Timiș și ministru al Transporturilor, în timp ce locul doi îi revine lui Sebastian Răducanu, actual senator și secretar executiv al PSD Timiș. Adrian Cionca, prim-vicepreședinte al organizației județene, va ocupa locul trei, iar Marius Stoian, unul dintre cei mai performanți primari din Timiș, se va afla pe poziția a patra. La Senat, lista este deschisă de Eugen Dogariu, senator și prim-vicepreședinte al PSD Timiș, în timp ce locul doi îi revine lui Titu Bojin, fost președinte al Consiliului Județean Timiș“.

„Venim în fața timișenilor și timișorenilor cu o listă echilibrată și experimentată, cu oameni care au dovedit până acum că pot ocupa această demnitate și că au puterea să se bată pentru proiectele Timișoarei și Timișului. Sorin Grindeanu, cel mai performant ministru al Transporturilor, omul care a adus atâtea proiecte în județ, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Apoi, Sebastian Răducanu și Eugen Dogariu, doi oameni cu care am lucrat îndeaproape pentru toate investițiile pe care le-am adus în județul nostru. Adrian Cionca este un tânăr antreprenor care înțelege foarte bine nevoile mediului de afaceri, iar pentru Marius Stoian și Titu Bojin administrația nu are niciun secret, experiența lor trebuie pusă în folosul timișenilor. Fără să fim lipsiți de modestie, cred că avem cea mai bună listă pentru alegerile parlamentare și ne vom prezenta în fața oamenilor cu lucruri concrete, cu proiecte realizate sau în curs de implementate și am mare încredere că toți colegii mei viitori parlamentari vor da totul pentru Timiș.” – Alfred Simonis, președinte PSD Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole