Timiș: consilierii județeni au votat “ca oile“ reînființarea funcției de administrator public la nivelul Consiliului Județean – cu un an în urmă aceeași consilieri votau “ca berbecii“ desființarea funcției

Consilierii județeni din Timiș au votat pe 19 iulie 2023, adică acum puțin mai mult de un an, desființarea funcției de administrator public la nivelul Consiliului Județean.

Postul era ocupat la vremea respectivă de Marian Constantin Vasile, care a fost multă vreme “mâna dreaptă“ a șefului CJ Timiș, Alin Nica, către care acesta a avut delegate aproape toate atribuțiile.

Necesitatea desființării funcției a fost justificată astfel de către consilierii județeni PSD Nicu Bădina și Dan Idolu, grupul PSD Timiș fiind și cel mai vocal în privința desființării funcției:

Motivat fiind de dispoziția președintelui Consiliului Județean Timiș prin care i se retrag domnului Marian Constantin Vasile atribuțiile avute, menținerea postului de administrator public conduce la o gestionare deficitară a resurselor financiare ale județului Timiș. În aceste condiții amendamentul este în felul următor: desființarea postului de administrator public la județului Timiș cu respectarea termenelor și procedurilor revăzute de lege. Eu o spun așa cum părere de rău, că îl cunosc pe Marian C. Vasile, dar deja devine o practică să ocupe o funcție publică și apoi să fie demis“, a propus consilierul județean PSD, Nicu Bădina.

Faptul că conducerea executivă a Consiliului Județean Timiș i-a retras cea mai mare parte din atribuții nu implică deloc dezbaterea noastră de astăzi, deci dv. i-ați retras atribuții pe care le avea la data numirii lui. Deci, noi nu discutăm despre persoana Marian C. Vasile, asta este problema dumneavoastră de ce i-ați retras atribuțiile probabil ați fost nemulțumit, probabil ați vrut să reorganizați. Noi discutăm acum post factum, nu mai are atribuții, e un post care a rămas o căsuță care nu duce niciunde. E absurd din punct de vedere organizatoric să existe o funcție fără niciun atribut“, a spus și consilierul județean PSD, Dan Idolu.

Ei bine, “necesitatea“ desființării postului la inițiativa PSD Timiș a ținut până când același PSD Timiș are acum nevoie de postul respectiv, deoarece va prelua conducerea în CJ Timiș, prin Alfred Simonis, în jurul datei de 25 octombrie, adică peste circa o lună.

Înființarea postului era acum necesară pentru ca PSD-iștii să nu piardă timpul deoarece postul este deja promis, conform unor surse politice, fostului deputat PSD și ProRomânia, Adrian Pau, așa că nu le-a mai păsat de ridicolul situației și au votat toți pentru.

Curios este că PSD Timiș și-a găsit o nouă “săgeată“ în administrația județeană, chiar pe actualul șef Alin Nica, care pare dispus să le facă toate “poftele“ PSD-iștilor și să le rezolve toate probleme, deoarece în aceeași ședință a fost aprobat și un împrumut de peste 270 de milioane de lei care să fie contractat de CJ Timiș.

Astfel astăzi, joi, 26 septembrie, consilierii județeni au votat pentru reînființarea postului de administrator public, fără nici o discuție, într-o liniște totală, cu 24 de voturi pentru și 6 abțineri.

“Oile votante“ au ajuns din păcate pentru ele la vorbele șefului CJ Timiș, Alin Nica, din iulie 2023, când la votul pentru desființarea funcției a spus următoarele:

Eu am nevoie de administrator public și sper să îi conving pe consilierii județeni în perioada următoare de utilitatea acestei chestiuni“, a spus la vremea respectivă Alin Nica, care se pare că i-a convins pe berbecii ajunși în rol de consilieri județeni de utilitatea funcției, dar nu pentru el, ci pentru altul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole