Timișoara: vizită a ambasadoarei SUA Kathleen Kavalec – întâlnire cu primarul Dominic Fritz, tur la fabricile a două companii americane de electronice și la două spitale – “Timișoara arată mai frumos ca niciodată“

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a călătorit la Timișoara, în perioada 18-19 septembrie, însoțită de Eli Corso-Phinney și Monica Bogodai, reprezentanți ai Serviciului Comercial Exterior al Ambasadei, pentru o vizită axată pe cooperarea economică cu România și pe relațiile interumane, anunță Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Aceasta a fost a doua vizită a ambasadorului Kavalec la Timișoara, prima sa vizită fiind dedicată ceremoniilor de deschidere a anului Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii.  

În timpul vizitei, ambasadoarea și echipa sa s-au întâlnit cu primarul Dominic Fritz – Primăria Municipiului Timișoara pentru a discuta despre oportunitățile de investiții americane în oraș, au vizitat fabricile de producție a două companii americane de electronice, Kimball și Flex, și au vizitat două spitale locale pentru a afla despre inițiativele acestora de îmbunătățire a asistenței medicale în regiune. De asemenea, ambasadoarea a avut o intervenție în cadrul unei conferințe privind investițiile în domeniul sănătății din Timișoara, organizată de AmCham Romania și a participat la o altă conferință privind antreprenoriatul, organizată de Babson College, în cooperare cu Romanian-American Foundation, dedicată rectorilor universităților“, a transmis Ambasada SUA. 

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a mai vizitat centrului istoric al Timișoarei și a realizat un tur al cartierului Fabric.

S-a bucurat de vizitarea centrului istoric al Timișoarei, precum și de un tur pietonal al cartierului Fabric, unde s-a aflat cândva comunitatea evreiască a orașului. A vizitat, de asemenea, Centrul Multifuncțional gestionat de UNHCR România și partenerul său AIDRom, pentru a afla mai multe despre activitatea acestuia în sprijinul refugiaților ucraineni🇺🇦, forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Comentând vizita sa, ambasadoarea Kavalec a declarat că a fost impresionată de dinamismul economic al orașului, de îmbunătățirile aduse infrastructurii sale civile și de lucrările de renovare efectuate în centrul orașului“, mai arată sursa citată.

Timișoara arată mai frumos ca niciodată„, a comentat ambasadoarea.

Este clar că potențialul său economic continuă să crească și mă bucur să văd că întreprinderile și investitorii americani contribuie la dezvoltarea sa. De exemplu, cele două companii pe care le-am vizitat, Kimball și Flex, oferă împreună peste 3500 de locuri de muncă, la nivel local„, a declarat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea a făcut, de asemenea, o vizită la Nokia, un mare investitor în telecomunicații din Statele Unite, pentru a explora centrul de inovare din Timișoara, unul dintre cele 17 astfel de centre din întreaga lume.

Ambasadoarea a remarcat, de asemenea, îmbunătățirile în domeniul asistenței medicale locale. Ea a vizitat noua maternitate modernă de la Spitalul Județean Timiș, unde a fost încântată să afle că, de la deschiderea cu 3 săptămâni mai devreme, s-au născut 156 de copii și a transmis cele mai bune urări unei femei însărcinate. De asemenea, a participat la deschiderea noului spital privat Medicis al MedLife România, care beneficiază de investiții americane“, a mai menționat Ambasada SUA.

Asistența medicală de calitate este esențială pentru construirea unor comunități puternice și sunt încântată să văd progresele înregistrate în Timișoara„, a spus ea.

Înainte de plecare, ambasadoarea a transmis mulțumiri locuitorilor și autorităților din Timișoara, pentru modul în care și-au deschis inimile față de refugiații ucraineni.

Familiile de refugiați ucraineni pe care le-am întâlnit în Timișoara și-au exprimat profunda recunoștință pentru empatia și bunătatea pe care le-au simțit aici. În timp ce îmi doresc un sfârșit al oribilului război de agresiune al Rusiei, pentru a se putea întoarce acasă, ei se consolează cu sprijinul pe care l-au primit în România. Suntem onorați să sprijinim România și prietenii noștri de la UNHCR în acest efort critic„, a punctat Kathleen Kavalec.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a transmis un mesaj pe Facebook în privința vizitei Excelenței Sale.

I-am mulțumit Excelenței Sale, doamna Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, pentru marea prietenie pe care o simte pentru Timișoara.  Împreună ne-am întâlnit cu peste 150 de reprezentanți ai unor companii americane din domeniul sănătății, lideri din sectorul medical privat și public, membri ai Camerei de Comerț Americane. Mă bucură interesul pentru Timișoara. În ultimul an și jumătate este deja al 3-lea eveniment pe care îl organizăm împreună aici. Pentru mine este foarte clar că bătălia cea mare pentru viitorul Timișoarei, adică pentru a asigura prosperitate orașului pentru următorii 10-20 de ani, este o bătălie pentru calitatea vieții în oraș. Cei care pleacă, nu mai pleacă pentru salarii mai bune, ci pentru că vor o școală mai bună pentru copiii lor și vor servicii medicale performante.De aceea noi investim masiv în calitatea vieții din Timișoara. 20% din bugetul nostru de investiții merge spre educație și alte 12 procente spre sănătate. Tocmai pentru că știm că dacă pierdem această bătălie – și bătălia nu este cu alte orașe din România, ci este la nivel european – ne va fi tot mai greu să atragem și să ținem în oraș forță de muncă înalt calificată, oameni muncitori și pasionați de orașul lor“, a comentat Dominic Fritz.

Unul dintre spitalele vizitate la Timișoara de ambasadoarea Kathleen Kavalec a fost Spitalul Județean, instituție care derulează proiecte de sute de milioane de euro, atât în infrastructura sanitară, cât și în dotarea cu echipamente medicale.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara a avut onoarea de a primi vizita Doamnei Ambasador a Statelor Unite ale Americii în România. Această vizită subliniază interesul și sprijinul Statelor Unite pentru sistemul medical din România și pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul sănătății. Suntem recunoscători pentru atenția acordată instituției noastre și pentru oportunitatea de a discuta despre inițiative și proiecte viitoare care să contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale. Mulțumim pentru susținerea continuă!“, a fost mesajul postat pe Facebook de instituția condusă de medicul Dorel Săndesc.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole