Timiș: pericol chimic la o firmă – depozita peste 555 de mii de kg de îngrășământ în condiții necorespunzătoare direct pe sol

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Rurale Găvojdia au efectuat un control privind produsele pentru protecția plantelor și a îngrășămintelor chimice la o societate comercială situată în localitatea Oloșag, județul Timiș.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat 555.800 de kilogram de îngrășământ chimic, depozitat necorespunzător, aflându-se direct pe sol, fără a fi acoperit și fără a fi ferit de condițiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fișa de securitate a produsului. Întreaga cantitate a fost lăsată în custodia reprezentantului societății comerciale respective, fiindu-i pus în vedere ca în cel mai scurt timp să ia toate măsurile necesare depozitării corespunzătoare, în condiții care să elimine riscul de a fi afectate elemente ale mediului înconjurător“, a transmis IPJ Timiș.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

Foto: arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole