Dominic Fritz nu este foarte dornic să facă echipă cu Alin Nica: el este în Forța Dreptei – despre planurile lui să vorbească el

Actualul șef al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a devenit în ultima vreme un fel de “soldat“ credincios la președintelui ales al CJ Timiș, Alfred Simonis de la PSD.

În acest sens sunt evidente acțiunile lui Alin Nica în calitate de “subordonat“ precum contractarea unui credit enorm de 400 de milioane de lei pe final de mandat sau demersurile privind demolarea stadionului Dan Păltinișanu.  

Aceste acțiuni ar fi trebuit întreprinse de noul șef al administrației județene, dar Alin Nica dă dovadă că este în continuare un “angajat“ ascultător, fiind de un servilism jenant, prima dată al primarului PNL de la Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, iar acum al președintelui ales al CJ Timiș, Alfred Simonis de la PSD.

Așadar, din nou Alin Nica dă dovadă că nu este lider, ci funcționează mai bine la punerea în aplicare a planurilor servite, nu gândite de el. Un om politic slab, lipsit de orice coerență.  

Acțiunile atipice al lui Alin Nica în raport cu Alfred Simonis pot fi semnul unei colaborări din interes. Întrebarea care se pune este: ce câștigă Alin Nica pentru a-l ajuta pe Alfred Simonis? Sau ce a cedat PSD pentru ca Alin Nica să fie recompensat și să devină așa de ascultător?

Atitudinea fostului șef al PNL Timiș este cu atât mai ciudată cu cât s-a declarat pe toate gardurile un antiPSD-ist convins, deși este doar un ipocrit, deoarece nașul său este primarul PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, iar “bătutul pe burtă“ cu Alfred Simonis demonstrează asta.  

Chiar și așa soarta politică a lui Alin Nica după ce își încheie mandatul la Consiliul Județean este incertă. Singura “portiță“ de a evita dispariția politică este să fie impus pe lista USR pentru Camera Deputaților la viitoarele alegeri parlamentare, la nivel național fiind în toi discuțiile despre unirea partidelor aproape inexistente din partea dreaptă cu USR pe care vor să-l “căpușeze“ de câteva locuri în Parlament.

În acest sens, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat marți seară în cadrul unei emisiuni la Tele Europa Nova că este treaba lui Alin Nica ce face în continuare.

El este în Forța Dreptei. și în sensul acesta depinde foarte mult ce se va întâmpla cu forța dreptei. Noi, într-adevăr, suntem în niște negocieri la nivel național USR cu mai multe forțe de dreapta mai multe forțe reformatoare, încercăm să coagulăm o coaliție puternică împotriva PSD-PNL, pentru că, într-adevăr, și PSD și PNL acum sunt din același aluat și cine nu îl vrea pe Ciolacu trebuie să o voteze pe Elena Lasconi. Și de aceea depinde foarte mult de aceste lucruri. Eu sunt în contact cordial cu el. Dar despre planurile lui el trebuie să vorbească“, a declarat Dominic Fritz.

În calitate de fost mare lider liberal, Alin Nica a ajuns “filipineza“ lui Alfred Simonis, așteptând să fie tras din nou de păr în sus de Dominic Fritz, care trebuie să-i scoată “capul pătrat“ de sub apă, pentru a evita înecul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole