Ludovic Orban anunță că se va întâlni cu Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre o eventuală alianță de dreapta

Liderul partidului Forța Dreptei spune la RFI că va discuta săptămâna aceasta, ”cu siguranță”, cu președintele PNL, care a afirmat recent că a deschis dialogul pentru o punere laolaltă a forţelor politice de dreapta.

Ludovic Orban declară că ”este nevoie de o dezvoltare a formațiunilor politice, sigur, PNL și alte formațiuni politice, care să asigure o guvernare liberală României, pentru că doar o guvernare cu măsuri liberale poate să asigure o dezvoltare la adevăratul potențial a României. Sigur că declarația asta e o declarație dată de președintele PNL, care deocamdată se află în alianță de guvernare cu PSD (…). Am comunicat cu președintele PNL și vom avea o întâlnire, pentru a discuta în acest sens”.

Întrebat dacă nu crede că PNL încearcă să atragă alte formațiuni de dreapta într-o capcană, fostul premier a răspuns: ”Mă voi convinge dacă este doar discurs sau este și voință politică. Acuma, dacă urmărim declarațiile publice ale liderului PNL, vedem că e o schimbare majoră în discursul politic al domnului Ciucă. El a fost până acum o lună, trei săptămâni, unul dintre promotorii guvernării cu PSD și chiar unul dintre factorii care au permis ca această alianță nocivă să funcționeze. Nu pot să nu remarc o modificare substanțială în discursul public al lui Nicolae Ciucă. Sigur că timpul va dovedi dacă este doar discurs politic sau chiar și este intenție de a reveni în locul normal în care trebuie să se afle PNL, adică în zona politică de centru-dreapta și mai ales în bătălie cu PSD”.

Ludovic Orban precizează că întâlnirea cu Nicolae Ciucă va avea loc ”în cursul acestei săptămâni, cu siguranță”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole