Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, urmează să devină deputat după alegerile parlamentare – cine îi va lua locul ca prefect – schimbările generate de preluarea administrației județene de către PSD

Alegerile locale anticipate din 9 iunie au readus la putere PSD la nivelul județean.

Nu mai comentăm modul în care PSD practic s-a impus la conducerea Consiliului Județean Timiș prin vânzarea de către PNL a locului de președinte al CJ Timiș prin executarea fostului șef liberal, Alin Nica.

Încet dar sigur, se pregătește preluarea mandatelor de către cei aleși în 9 iunie.

Așa se face că noul șef al CJ Timiș, Alfred Simonis, zis și “Interlopu de la Moșnița Nouă“, își va prelua noua funcție în jurul datei de 25 octombrie care coincide cu începerea campaniilor electorale pentru prezidențiale și parlamentare.

Pentru cei care au votat “în orb“ și nu știu pe cine au votat, “Interlopu de la Moșnița Nouă“ deține actualmente funcțiile de șef al PSD Timiș și de președinte interimar al Camerei Deputaților.

Tocmai de aceea lumea politică locală va trece prin mari convulsii în următoarele două luni.

În afară de funcția de președinte al CJ Timiș, cei de la PSD îl vor propune pe tânărul și neexperimentatul consilier județean Alexandru Iovescu pentru funcția de vicepreședinte al CJ Timiș.

În principiu, cei la PSD candidând la județ pe 9 iunie împreună cu PNL urmează să realizeze o alianță cu liberalii care ar urma să-l nominalizeze pe fostul deputat Alin Popoviciu pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Jocurile nu sunt însă făcute definitiv, deoarece la nivel județean se pot realiza și alte majorități, în afară de PSD+PNL.

Adică ar putea să existe, în funcție și de alianțele naționale, și o majoritate PSD+USR sau una PNL+USR, ceea ce ar face ca funcțiile de vicepreședinți să nu mai fie deținute de cei deja nominalizați, ci mai degrabă ar merge pe varianta “nu e pentru cine se pregătește, este pentru cine se nimerește“.

Alianțele de la nivelul Consiliului Județean Timiș ar putea să se schimbe și în funcție de alianțele din Consiliul Local Timișoara deoarece ar fi destul de ciudat ca la nivelul CJ Timiș cei de la PSD să se alieze cu cei de la PNL, iar la Timișoara cei de la PSD să fie aliați cu cei de la USR, deși, în mod repetat, “Interlopu de la Moșnița Nouă“ a declarat că nu va participa la nicio alianță împotriva lui Dominic Fritz, dând impresia, în mod jenant, că este ca o “mâță în călduri“ care în lipsă de parteneri se târșește pe jos, disperat să prindă o funcție de viceprimar la Timișoara.

Tot la nivelul CJ Timiș, conform unor surse ale Buletin de Timișoara, Alfred Simonis urmează să-l numească în funcția de administrator public pe fostul deputat PSD Timiș/ProRomânia, Adrian Pau, apropiat al lui Sorin Grindeanu, care ar fi vizat mai degrabă un loc de parlamentar, iar în cea de șef de cabinet pe purtătorul de cuvânt PSD Timiș/ProRomânia, Lucian Ursulețu, un alt apropiat al lui Sorin Grindeanu.

Mai mult, sursele redacției noastre au precizat că în echipa lui Alfred Simonis se vor regăsi mai mulți foști apropiați ai fostului șef al CJ Timiș, Alin Nica, care au fost deja “reevaluați“ și care ar fi “trădat“ la momentul oportun cauza “Țăranului de la Dudeștii Noi“ în favoarea PSD, printre care se numără purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu sau șeful Direcției de Dezvoltare, Cosmin Ungureanu, care ar urma să fie păstrați în funcții de către noul șef al CJ Timiș.

În discuție în perioada următoare vor fi luate și posibilele candidaturi pentru alegerile parlamentare.  

Ei bine, la Senat se pare că lista va rămâne aceeași, și anume, pe locul 1 va fi actualul senator Eugen Dogariu, iar pe locul al doilea secretarul general al PSD Timiș și actualmente senator, Sebastian Răducanu.

La Camera Deputaților primul loc ar urma să fie ocupat de Sorin Grindeanu, locul al doilea de actualul prefect Mihai Ritivoiu căruia i s-a promis această funcție, iar locul al treilea ar urma să fie ocupat de “bișnițarul imobiliar“, Adrian Cionca. Locul al patrulea, semieligibil, ar putea fi ocupat, confirm surselor redacției noastre, de către primarul din Birda, Marius Stoian, ca reprezentant al primarilor.

Plecare prefectului Mihai Ritivoiu din funcție, spre un loc de deputat, deschide o ușă largă pentru un adevărat “măcel“ în interiorul PSD Timiș.

Funcția de prefect ar trebui să fie preluată de către fostul liberal Raul Ambruș, actualmente subprefect, ca parte a promisiunii care a fost făcută de către Alfred Simonis cu ocazia trecerii sale la PSD în primăvara acestui an.

Însă, toate datele de astăzi indică faptul că deși PSD era un partid recunoscut că își respecta angajamentele și cuvântul, odată cu președinția lui Alfred Simonis acest lucru a încetat, deoarece Alfred Simonis așa cum o indică și supranumele de “Interlopu de la Moșnița Nouă“, este un băiețaș de stradă și la fel ca pe stradă știe să se facă “preș“ în fața oricui când are nevoie, ca apoi să înceapă să “buzunărească“ și să “abuzeze“ lumea exact ca un “golan“ lipsit de caracter.

În același timp, la nivelul PSD Timiș, mai există încă cel puțin trei persoane care vizează funcții în perioada următoare: fostul subprefect Sorin Ionescu care își dorește viceprimar al Timișoarei,, consiliera locală Andra Lăpădatu, apropiată a lui Alfred Simonis, care își dorește și ea să devină viceprimar al Timișoarei și consiliera locală Roxana Iliescu, care a trecut de la ProRomânia la PSD cu unicul scop de a fi viceprimar al Timișoarei.

Așa cum se poate observa, situația este extrem de amuzantă, deoarece funcțiile sunt mai puține decât doritorii și de aceea bătălia va fi acerbă.

În cazul în care Alfred Simonis și PSD Timiș nu își vor respecta cuvântul față de Raul Ambruș, atunci ar putea să ofere funcția de prefect unuia dintre cele trei persoane care își doresc să devină viceprimari. Însă chiar și așa cineva rămâne pe dinafară, iar nemulțumirile vor fi mari.

Însă, conform unor surse liberale ale Buletin de Timișoara, Alfred Simonis s-ar pregăti “să vândă“ funcția de prefect de Timiș către cei de la PNL, deoarece în acest mod nu ar mai crea atât “circ“ în propria organizație.

Bineînțeles că PSD-iștilor le va fi vândut-o o altă minciună de către Alfred Simonis, că așa au fost negocierile cu PNL înainte de formarea alianței PSD-PNL pentru alegerile locale anticipate din 9 iunie.

Așadar, în următoarele două luni vom putea asista la posibile schimbări majore în politica locală, cu răsturnări de situație și repoziționări spectaculoase.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole