Numiri marca PSD Timiș – o ginecoloagă a fost numită consul general – de la spitalul de psihiatrie direct pe plajele din nordul Spaniei – “a fost un interviu greu, te-au întrebat ce vrei să faci“

PSD Timiș continuă seria numirilor politice în funcții importante din statul român a unor cetățeni are nu au nicio legătură cu domeniul pe care urmează să-l administreze.

Buletin de Timișoara scria în 2022 despre cazul de nepotism strigător la cer la soției senatorului PSD de Timiș, Eugen Dogariu, fost prefect de Timiș, care a fost numită șefă a Institutului Cultual Român de la Budapesta, iar singurul criteriu a fost că este soția soțul său, neavând nicio competență pe sinecura dată în grijă.

Exemplul se repetă zilele acestea cu o altă social-democrată din Timiș, Bianca Gavriliță, care a fost numită consul general la Consulatul Român de la Bilbao.

Bianca Gavriliță, de origine iordaniană, a fost consilier județean în mandatul 2012-2016 și deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020.

De profesie medic ginecolog, însă nici în acest domeniu, conform mărturiilor feminine, nefiind vreo eminență, precum, de exemplu, un alt PSD-ist, Marius Criana, Bianca Gavriliță a mai ocupat în cariera sa,  tot numită politic, și funcția de director al Spitalului de Psihiatrie de la Gătaia.

De asemenea, tot numită politic, Bianca Gavriliță a deținut pentru o scurtă perioadă și funcția de sef secție Obstetrică-ginecologie la Spitalul din Deta.

Interesant este că în perioada 2010-2012, Bianca Gavriliță a fost medic primar Obstetrică-ginecologie la Spitalul Athena din Timișoara, de unde a plecat cu doar câteva luni înainte de izbucnirea scandalului privind traficul de ovule.

Așadar, numirea în funcția de consul general s-a făcut fără niciun fel de expertiză în domeniul diplomatic, fapt recunoscut cu jumătatea de gură de Bianca Gavriliță într-o declarație pentru Radio Timișoara.

N-aș putea să răspund la întrebarea dacă apartenența politică a contat în numirea mea, eventual trebuie întrebați cei care au făcut această numire. Dar să știți a fost un interviu destul de greu, adică te-au întrebat ce vrei să faci, despre ce este vorba, cam ce vrei să faci, deci trebuia să știi, să fi citit aspecte de ceea ce înseamnă a fi consul general, dar trebuie să ajung acolo, să mă întâlnesc cu românii de acolo, să văd problemele stringente. Din exterior poate părea că între medic ginecolog și consul nu este nicio legătură, dar să știți că are legătură. Ambele presupun să lucrezi cu oamenii, să știi să le gestionezi problemele și emoțiile“, a spus Bianca Gavriliță.

Și pentru că gura păcătosului adevăr grăiește trebuie spus în context că sigura legătură cu diplomația a Biancăi Gavriliță este faptul că a gestionat pe vremea lui Liviu Dragnea emoțiile liderului PSD în relație cu binomul Sorin Grindeau&Alfred Simonis.

Se pare că gestionarea emoțiilor lui Liviu Dragnea în favoarea taberei Grindeanu&Simonis s-a făcut cu succes din moment ce a fost propulsată într-o sinecură extrem de relaxantă pe plajele din nordul Spaniei, unde chiar ar putea să-l invite pe fostul lider suprem al PSD pentru a găti împreună în cadrul emisiunii abandonate temporar de Liviu Dragnea.

Și ar mai fi ceva de adăugat.

Bianca Gavriliță urma ca în toamna/iarna acestui an să revendice un loc eligibil pe lista PSD Timiș la alegerile parlamentare.

Prin această numire însă liderii social-democrați din Timiș au scăpat de o mare problemă de pe cap.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole