Timiș: spectacol de teatru la Bobda într-un cadru inedit – în Biserica romano-catolică

Biserica romano-catolică din Bobda va găzdui duminică, 9 octombrie, piesa de teatru „Animal crossing”, pusă în scenă de Teatrul Basca.

Ideea acestui spectacol s-a născut în urma unei întâlniri dintre un actor român și unul sirian, la Berlin în 2017. Cuvintele lui Hamoude ”ș𝘪 𝘶𝘯 𝘢𝘯𝘪𝘮𝘢𝘭 𝘢𝘳𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘥𝘳𝘦𝘱𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘶𝘯 𝘳𝘦𝘧𝘶𝘨𝘪𝘢𝘵” s-au întipărit în mintea lui Victor Dragoș și, la întoarcerea în România, a început lucrul la textul „Animal Crossing”, împreună cu Andrei Ursu. Însăși scrierea textului a constat într-un proces inovator de co-creare, ca o improvizație teatrală liberă, ca un concert de pian la 4 mâini. Vă invităm să fiți părtași la povestea lui Sandu şi Sanyi, doi polițiști de frontieră a căror viață ia o întorsătură total neașteptată, într-o zi oarecare de iarnă.”, se arată într-un comunicat.

„Animal crossing” reprezintă o acțiune comună a proiectelor Cămine în mișcare / Moving Fireplaces și Ambulanța pentru Monumente – Banat, implementate de Asociația Prin Banat, prezentat în cadrul Arta în rural | A week for Monuments.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole