Ansamblul de lemne al Filarmonicii Banatul vă așteaptă joi la un concert cameral sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru

Joi, 13 ianuarie, de la ora 19, vă așteptăm la Sala Capitol la concertul cameral susținut de ansamblul de lemne al Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru.

Programul va cuprinde lucrări de Mozart, Strauss și Dvorak.

Cristian Spătaru este primul moldovean acceptat să-și facă studiile de compoziție la Viena.

Cristian Spătaru s-a născut în anul 1993 la Chișinău, în Republica Moldova. A început să studieze muzica la vârsta de 8 ani când a luat primele lecții de pian și teorie muzicală și a cântat în cor. În 2008 și-a inceput studiile la Colegiul de Muzică. Cristian a câștigat de trei ori la rând premiul I în cadrul Concursului Național de Compoziție din Moldova. A lucrat cu Orchestra Națională de Tineret pentru care a compus 5 lucrări și peste 150 de orchestrații.

În 2013 și-a inceput studiile la Academia de Muzică din Chișinău unde a studiat compoziția sub îndrumarea lui Pavel Rivilis. La 21 de ani și-a inceput studiile Magister Artium în Compoziție la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena când în anul al VI-lea studiază sub îndrumarea lui Michael Jarrell. În 2016 își începe studiile Magister Artium în Dirijat cu Mark Stringer la aceeași universitate de muzică.

A compus aproape 100 de lucrări de diverse tipuri care au fost interpretate la Joseph-Haydn-Saal MDW Vienna, Alte Schmiede Vienna, Kursalon Vienna, Laxemburger Schloss Upper Austria, Alte Rathaus Vienna, Arnold Schönberg Center Vienna și chiar Musikverein Vienna.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole