Timișorenii așteptați în Piața Unirii la Luminariumul TIMISIEN – o instalație monumentală de 1.375 mp

În perioada 8 – 10 septembrie, Centrul Cultural Plai prezentă proiectul TIMISIEN (nume inspirat de Castrum Timisiensis, denumirea veche a așezării ce avea să devină Timișoara), o instalație monumentală cu o amprentă la sol de 1375mp.

Luminariumul TIMISIEN poate fi vizitat în Piața Unirii.

Dezvoltarea acestui proiect a început în anul 2019, fiind realizat de Architects of Air în colaborare cu Centrul Cultural PLAI și inspirat de Timișoara, clădirile și istoria sa. În stadiul inițial, structura avea 21 de domuri, dar acum a fost extinsă la 23 de încăperi, reprezentând anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii“, arată organizatorii.

Ulterior prezentării la Timișoara, TIMISIEN va purta povestea Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023 către toate cele 5 continente fiind forma fizică a sintagmei “Lumină peste granițe” și o moștenire internațională a acestui an.

Program de vizitare:

Sâmbătă, Duminică: 10:00-19:00

Informații utile:

– Luminariumul este accesibil pentru persoanele cu dificultăți de mobilitate;

– Copiii sub vârsta de 16 ani trebuie să fie însoțiți de un adult;

– Pantofii se vor lăsa în zona de recepție a luminariumului;

– Nu exista restricții de timp cu privire la timpul petrecut în TIMISIEN, însă sugerăm 20 de minute ca timp maxim, pentru a permite intrarea altor vizitatori în luminariu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole