Timiș: educația în epoca PFA Sorin Grindeanu – doi directori de școli “executați“ în ultimele zile

Aura Danielescu, membru de frunte al “PFA Sorin Grindeanu“, ceea ce reprezintă în ultimii ani PSD Timiș, un partid burdușit de neamurile, afinii și prietenii liderului suprem, Ayatollahul ajuns viceprimar, profită de vara fierbinte și de neatenția cetățenilor, pentru a-și pune în aplicare “viziunea educațională“, din postura de șef al Inspectoratului Școlar Timiș.

Pe scurt, educația copiilor începe în “viziunile“ social-democratei cu execuțiile directorilor de școli și numirile politrucilor de partid.

În ultimele zile s-au întâmplat deja două asemenea cazuri, primul vizând o prietenă a șefului IȘJ, iar cel de-al doilea  pe soția unui primar PSD.

Primul caz este cel în care a fost demis directorul Centrului de Resurse și Asistență Educațională “Speranța”, Elena Petrică, după mulți ani de activitate și realizări.

Colegii directorului sunt revoltați de schimbare și la Centrul “Speranța” s-ar putea lasă cu scandal. Ei au făcut deja o petiție online de susținere a fostului director.

Cazul Elenei Petrică a fost dezvăluit în premieră de către consilierul județean USR, Laura Boldovici.

“Am aflat că doamna Petrica a fost demisă din funcție. După 18 ani în care a dat totul acestui centru, a aflat că din 1 septembrie locul îi va fi ocupat de altcineva. Cineva care nu cunoaște centrul, care nu știe greutățile prin care au trecut copiii, familiile lor, pedagogii. De ce? Pentru că se poate. Pentru că intră în atribuțiile Inspectoratului Școlar Județean să schimbe directorul, iar doamna Aura Danielescu, membru de frunte al PSD și cumnata lui Sorin Grindeanu, a profitat din plin de aceste atribuții.  Încă mai sper că doamna inspectoare își va da seama că înlăturarea doamnei Petrica a fost o greșeală și o va repara. Încă mai sper că oamenii buni sunt prețuiți și de folos comunității și că nu totul se reduce la cumetrii de partid“, a scris Laura Boldovici, pe Facebook.

De la 1 septembrie, la centrul “Speranța” urmează să fie numită Dorotheea Luchiana Toma, prietenă a Aurei Danielescu, șefa ISJ Timiș.

Potrivit unor surse ale Buletin de Timișoara decizia de demitere a fost luată ca urmare a unor presupuse plângeri ale subalternilor care o vizau pe Elena Petrică, doar că presupușii reclamagii s-au înscris în audiență la șeful Inspectoratului Școlar susținând că motivele invocate nu sunt reale, ci doar un pretext.

Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri.  

AL doilea caz petrecut zilele trecute a fost dezvăluit de noul șef al tineretului PNL-ist, “Țăranul“ de la Ohaba Forgaci, Ionuț Sârbu, consilier local în comuna Boldur.

“Educația din Timiș pierde azi un profesionist! Aura Danielescu, inspectorul scolar general al județului, propusă de PSD, fară explicații sau fundament de orice fel, a decis azi să o schimbe din funcție pe Flavia Cut, Directorul Școlii Gimnaziale din Boldur. Cu cine? Cu Sorina Stoi, nimeni alta decât soția Primarului, tot PSD. Ce poate fi mai evident de atât? Nepotism pe față! Flavia a fost multă vreme un pilon important în comună, un om care știe ce înseamnă educație modernă, proiecte europene și dragoste față de elevi. Sunt rezultate incontestabile pe care Școala din Boldur le are datorită implicării, perseverenței și priceperii acestui om pe care îl respectă o comunitate întreagă. Toată țara auzise de școala noastră și pentru prima dată, dupa mulți ani numărul elevilor a început să crească. Dar, unora nu le pasă nici de copii, nici de educație, nici de bun-simț… O rușine!“, a scris tânărul “țăran“ pus șef pentru “frezații“ din Piața Unirii.

La momentul numirii Aurăi Danielescu în funcția de șef al IȘJ, în luna martie 2022, cumnatul său Sorin “OUG13“ Grindeanu, eliberat din undița lui Liviu Dragnea, s-a delimitat ca un adevărat “bărbatul politic“ de această numire, totul căzând pe umerii șefului PSD Timiș, finul său, Alfred “Freddy“ Simonis, care la fel ca predecesorul său, Călin Dobra, a fost nevoit să-și asume o decizie ca pe una proprie de frica liderului suprem.

Buletin de Timișoara a atras atenția că numirea una este una controversată, nu neapărat din cauza faptului că Aura Danielescu este cumnata fostului subaltern al lui Liviu Dragnea, ci din cauza acțiunilor pe care șeful Inspectoratului Școlar Timiș le-a avut în primul mandat în care s-a aflat în fruntea învățământului timișean.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole