Timișoara : elevii din 12 școli învață importanța igienei dentare printr-un program privind educația sanitară al primăriei

Elevii din 79 de clase de nivel pregătitor și clasa I vor beneficia de un program al Primăriei Municipiului Timișoara privind educația sanitară dedicată igienei dentare.

Acesta se desfășoară  în perioada noiembrie – decembrie 2023.

Cursurile sunt susținute de medici stomatologi din cadrul Direcției Asistență Medicală în Unitățile de Învățământ din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara.

La Școala Gimnazială nr. 13, elevii de clasele I au participat activ la un curs de igienă orală. Cadrele medicale au trezit interesul elevilor prin informații utile, desene animate despre sănătatea dentară și tehnici corecte de periaj, implicându-i pe cei mici într-o experiență educativă interactivă și distractivă. Cursurile au ca obiectiv abordarea temelor esențiale legate de igiena orală, tehnici de periaj și adoptarea unor obiceiuri sănătoase, care contribuie la menținerea sănătății dentare a copiilor. Considerăm că educația în domeniul sănătății orale începe de la o vârstă fragedă și este crucială pentru formarea unor obiceiuri durabile în ceea ce privește îngrijirea dinților“, se arată într-un comunicat de presă.

Agnes Tănase, stomatolog, a spus: “Copiii au deja bune cunoștințe despre igiena orală și importanța acesteia, dar este nevoie să repetăm, să venim cu o altă abordare, mai atractivă și mai prietenoasă pentru cei mici.”

Această inițiativă reprezintă un pas important în eforturile noastre continue de a promova un stil de viață sănătos în rândul elevilor. Prin furnizarea de informații relevante și practice, dorim să încurajăm practicile responsabile în rândul celor mici.

Colaborarea directă prin vizita specialiștilor în școli este de mare impact pentru copii. Aceștia dețin mai multe informații și le pot explica mai bine copiilor. În plus, prin deplasarea acestora în sălile de clasă și implicarea elevilor în activități distractive, se construiește o apropiere între copii și personalul medical. În acest fel, vizita la stomatolog nu-i va mai speria pe cei mici”, afirmă Colțan Claudia, învățător, clasa I, Școala Gimnazială nr. 13.

Proiectul implementat de Primăria Municipiului Timișoara și Administrația  pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara, în cadrul căreia funcționează Direcția Asistență Medicală în Unitățile de Învățământ, reprezintă un angajament ferm față de sănătatea comunității noastre și evidențiază importanța acordată educației preventive în ceea ce privește igiena dentară.

În total, 12 școli din Timișoara s-au înscris în program și participă activ la aceste cursuri de educație sanitară: Liceul Teologic Ortodox  „Sfântul Antim Ivireanul”,  Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, Școala Gimnazială nr. 20, Școala Gimnaziala nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara, Liceul Romano-Catolic Gerhardinum, Școala Gimnazială nr. 16 „Take Ionescu”, Liceului Teologic Penticostal „Logos”, Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 27, Liceului cu Program Sportiv „Banatul”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Școala Gimnazială nr. 1.

Reamintim tuturor părinților că Direcția Asistență Medicală în Unitățile de Învățământ oferă consultații stomatologice gratuite pentru preșcolarii și elevii din Timișoara, la Centrul medical de pe strada Carusso nr.1. Consultațiile includ examinarea, stabilirea diagnosticului și efectuarea tratamentului cariilor dentare, depistarea afecțiunilor și acordarea primului ajutor în caz de urgență, iar serviciile sunt decontate din bugetul local. Consultațiile se fac cu programare la numărul de telefon: 0256.425.017, în zilele lucrătoare, între  orele 08:00 – 19:00,  iar  elevii au nevoie să prezinte de certificatul de naștere sau buletinul și carnetul de elev“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole