Sorin Grindeanu despre numirea cumnatei sale în fruntea Inspectoratului Școlar: e decizia șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, nu-mi convine

Ieri, 11 martie 2022, Aura Danielescu, cumnata vicepremierului Sorin Grindeanu a fost reînscăunată ca șef al Inspectoratului Școlar, așa cum puteți citi AICI, și l-a înlocuit pe liberalul Marin Popescu.

Așa cum s-a putut observa deja de la intrarea la guvernare a PSD, tupeul care l-a caracterizat în permanență pe actualul ministru al Transporturilor nu a dispărut nici după perioada petrecută la “izolare“, în “gurghiunul“ impus de Liviu Dragnea, singurul care l-a putut pune în “patru labe“ pe cărășan.

Coincidență sau nu tot, ieri, într-o conferință de presă, Sorin Grindeanu a încercat să explice nimerea, și cum mult tupeu, a găsit, uimitor, și un vinovat: șeful fialei PSD Timiș, Alfred Simonis.

“Nu știam că e oficială chestiunea. Dar nici nu vreau să fiu ipocrit să spun că nu eram informat. N-am fost la negocierile dintre PSD și PNL la nivel de Timiș. Nu am fost. Și nici nu am de gând să merg nici la viitoarele și nici nu cred că sunt binevenit că aș strica atmosfera asta de pace generală de la nivel de județ, de municipiu. E așa o atmosferă idilică. Probleme e că nu se întâmplă lucruri, atât. Nu am fost la negocieri, am fost informat de președintele PSD Timiș, Alfred Simonis că în urma acestor negocieri, cine va face propunerea pentru funcția pentru inspector general e PSD. Informându-mă că propunerea pe care o va face ministerul este Aura Danielescu, care mai are în spate și un alt mandat. Vă spun sincer, nu-mi convine. Că sunt convins că vor urma chestiuni prin care o să fiu eu legat că datorită faptului că e cumnată-mea a ajuns inspector general. Și i-am transmis lucrul acesta lui Alfred Simonis. Decizia lui și a organizației a fost aceasta, dar mie nu-mi convine această chestiune, pentru că e clar că e un minus și o piatră de picior la adresa mea. Indiferent de cât de bun sau rău va fi mandatul tot timpul o să se spună acest lucru“, a spus Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole