139 de migranți depistați într-o săptămână la Timișoara

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu poliţişti din IPJ Timiș și jandarmi au depistat, de la începutul săptămânii, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în Timişoara, 139 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii din Timişoara, 139 de cetăţeni străini. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Bangladesh, Camerun, Siria şi Eritreacu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole