VIDEO. Ziua Națională a României la Timișoara – paradă militară cu prezentarea tehnicii de luptă

Prefectura Timiș, Primăria Timișoara și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” au organizat programul de 1 Decembrie.

Ziua Națională a României a debutat la Timișoara la ora 9:00 cu un Ceremonial depunere coroane la Monumentul Eroilor Revoluției din Cimitirul Eroilor și a continuat de la ora 9:30 cu Slujba De Te Deum oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

La ora 11:00 a avut  loc întâmpinarea oficialităților în fața Catedralei Mitropolitane; prezentarea onorului, ocuparea locului în dispozitiv și intonarea Imnului Național al României. În program urmează rugăciunea de binecuvântare a poporului român, alocuțiuni, realizarea dispozitivului de defilare, un moment artistic susținut de Muzica militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

În jurul orei 12:00 a început defilarea detașamentelor și a tehnicii pe următorul itinerar: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazu.

Ziua continuă de la ora cu o ceremonie militară de retragere cu torțe, pe traseul: Monument Virgil Economu, (Piaţa Petru Maior) – Calea Lugojului – Bulevardul Take Ionescu – Piața Unirii – Piața Libertății.

De la ora 17:00, în Piața Libertății are loc o prezentare de arme de luptă din Primul Război Mondial.

De la ora 18:00, are loc un spectacol susținut de Ansamblul „Timișul” și de invitații săi, reprezentanți ai câtorva zone importante ale țării: Niculina Stoican (Oltenia), Alexandru Brădățan (Moldova), Traian Stoiță (Ardeal), însoțiți de bănățenii noștri, Maria Milu Sorescu și Vasile Conea. Orchestra Ansamblului „Timișul” este coordonată de Deian Galetin, iar echipa de dansatori, de instructorii coregrafi Ciprian David și Maria Topciov.

https://youtu.be/0inmFEGF9yw

Recomandările noastre

Cele mai citite articole