VEST: o mașină a luat foc pe un câmp – circulație îngreunată pe DN7 în zona Vețel din cauza uni incendiu de vegetație

Pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit duminică, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pe raza localitătii Josani, într-o zonă agricolă, unde a fost semnalat un incendiu la un autoturism.              

La fața locului, echipajele operative au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism, fiind cuprinsă de flăcări și vegetația uscată din jur, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați. Incendiul, care cel mai probabil a fost cauzat de scurgerea lichidelor inflamabile, a fost lichidat cu promptitudine și din fericire, conducătorul auto s-a autoevacuat la timp, fără a necesita asistență medicală“, a transmis ISU Hunedoara.

Totodată, duminică, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată care se manifesta între localitățile Mintia și Vețel.

Din cauza fumului dens a fost afectată și vizibilitatea pe DN 7, în zona respectivă.                

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au mobilizat de urgență, pompierii Detașamentului Deva cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Suprafața totală afectată de arderea necontrolată a fost de aproximativ 3 hectare. În județul Hunedoara, arderea vegetației uscate este interzisă, indiferent de forma de proprietate a terenului! NU UITAȚI! Pericolul mare atunci când ne confruntăm cu incendii de vegetaţie uscată îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie,  conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile sau față de căile de circulaţie“, mai arară sursa citată.     

Recomandările noastre

Cele mai citite articole