Zece turci care au trecut ilegal în România au fost prinși între Dudeștii Vechi și Sânnnicolau Mare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă  zece cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un conaţional .

Șoferul autoturismului este cercetat pentru trafic de migranti în stare de arest preventiv.

În data de 07.04.2022 în jurul orei 22.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația Dudeștii Vechi – Sânnnicolau Mare.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Sharan despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul este un cetățean din Turcia, aflat în procedură de azil pe teritoriul României, care era însoțit de zece conaționali, posesori de cărți de identitate emise de autorităţile din Turcia.

Cei unsprezece cetățeni turci  au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, nouă bărbați și o femeie, au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu sprijinul conaționalului turc.

În cauza polițiștii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat”, pentru pasagerii autovehiculului.

Totodată, șoferul mașinii, care a sprijinit grupul de migranţi, este cercetat pentru trafic de migranți. În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți  din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole