VIDEO: un polițist din Caraș-Severin a depistat în trafic un fals polițist după ce a oprit mașina în mijlocul drumului având un comportamentul agresiv  – falsul polițist avea o legitimație și o insignă cumpărate de pe Internet

IPJ Caraș-Severin a prezentat marți cazul uluitor prin care a trecut un polițist aflat în timpul liber.

Colegul nostru, Titi, din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care se deplasa sâmbătă, în jurul prânzului, împreună cu familia, cu mașina personală, în direcția Berzovia, a observat că un alt autoturism încerca să-i blocheze drumul, șoferul acestuia având un comportament agresiv în trafic. La un moment dat, după mai multe manevre de frânare și accelerare bruște, mașina din spate l-a depășit și s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea, iar din interior au coborât doi bărbați, unul dintre ei prezentându-se ca fiind polițist în alt județ, iar pentru a dovedi acest lucru i-a arătat colegului nostru o legitimație și o insignă care nu aveau însemnele Poliției Române“, arată sursa citată.

Din verificările efectuate ulterior de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa s-a stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind polițist era un bărbat de 35 de ani din comuna Doclin, iar portofelul cu legitimația și insigna prezentate ar fi fost achiziționate de pe Internet.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru comportament agresiv în trafic, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, în care sunt continuate cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptei. În acest caz, prezența de spirit a colegului nostru a ajutat la prevenirea unor posibile situații similare, ale căror victimă ar putea deveni orice alt cetățean, sens în care vă recomandăm ca în astfel de cazuri să sesizați imediat Poliția, prin SNUAU 112“, mai arată Poliția Caraș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole