VIDEO. Timiș: fermă de canabis descoperită într-o zonă cu vegetație deasă, în apropierea unui râu

La data de 5 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, 6 persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.  Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri. Pentru asigurarea culturii, bănuiții ar fi luat măsuri de protecție activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetația densă din proximitatea plantației,  în vederea identificării unor potențiali hoți sau rivali, dar și pentru a observa prezența poliției, arată IPJ Timiș“, într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi bănuiți, care ar fi luat cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locații din județul Timiș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, de la o adresă din județul Timiș (un canton) cantitățile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram. În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați“, mai arată sursa citată.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 8 persoane bănuite, pentru 24 de ore.

Astăzi, 6 octombrie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole