VIDEO. Timiș: 10 percheziții la traficanți de droguri – au vândut către consumatori tineri canabis, cristal, 4-CMC și amfetamină

La data de 19 martie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 10 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie 2023 – martie 2024, acestea ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri (canabis, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 4-CMC și amfetamină),  către consumatori, preponderent tineri, din județul Timiș.  Pe parcursul administrării probatoriului și a perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 90 de grame de canabis, 60 de grame cristal (3 – CMC), 40 de grame de amfetamină, 2 grame de hașiș, 6 grindere, 3 cântare electronice de precizie, o pipă, 11 telefoane mobile, 6.900 de lei,  precum și alte mijloace de probă“, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a opt persoane.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a admis propunerea de arestare preventivă a șapte dintre persoane, pentru 30 de zile, iar față de-a opta persoană, procurorii D.I.I.C.O.T.  au dispus măsura controlului judiciar. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, mai arată sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.  

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara, precum și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș – Severin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole