Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcu: calmatoare de viteză de pe strada Polonă nu vor fi scoase

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcu, anunță că Primăria Timișoara nu va îndepărta calmatoarele de viteză de pe strada Polonă.

“Pe această stradă, chiar pe trecerea de pietoni, au avut loc în ultimii ani mai multe accidente grave, unele soldate cu morți, din acest motiv au fost instalate calmatoare de viteză. Am primit nenumărate cereri din partea operatorilor economici și a celor ce locuiesc în zonă. Îi înțeleg în același timp pe șoferii care circulă pe această porțiune, care riscă să-și deterioreze mașinile. La fel cum înțeleg că la ore de vârf, calmatoarele pot spori aglomerația. Dar trebuie să ținem mereu în minte că aici nu avem un drum național, ci un spațiu urban, cu zonă rezidențială și fabrici”, spune viceprimar.

Soluție de compromis

“Soluția pe care am găsit-o este să înlocuim calmatoarele de 50 de milimetri cu unele de 30 de milimetri care sunt mai late, astfel încât să reducă riscul de avarii pentru vehicule și să păstreze siguranța pietonilor. Nu-mi doresc să existe mașini care circulă acolo cu 90 de km/h. Rămân receptiv la problemele șoferilor menținând ca prioritate viața umană”, mai spune Ruben Lațcu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole