FOTO. O comună de lângă Timișoara construiește o super școală de 85 de milioane de lei – peste jumătate din sumă va fi asigurată din bugetul primăriei

Primăria din Ghiroda, condusă de primarul PNL Timiș, Ionuț Stănușoiu, se pregătește de una dintre cele mai mari investiții în infrastructura de educație din județ.

Astfel, administrația locală a depus în vederea finanțării, proiectul pentru construirea unei noi școli în Ghiroda în valoare de 85.081.599,50 lei fără TVA.

Din această sumă, aproximativ 8 milioane de euro sunt cheltuieli eligibile pentru care solicităm finanțare din fonduri europene, urmând ca suma de 45.319.775,90 lei, cheltuieli neeligibile, să fie asigurată din bugetul comunei“, a declarat primarul Ionuț Stănușoiu.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul apelului de proiecte al PNRR, „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, finanțat din Componenta C15: Educație, Reforma 6, Investiția 10.

Construcția va fi amplasată în zona de după pod a Ghirodei, unde există o creștere demografică accelerată, în aproprierea bazinului de înot și a viitorului campus al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Acest spațiu va deveni, fără doar și poate, nucleul comunității, oferind un mediu educațional optim și condiții adecvate de învățare, prin asigurarea învățământului primar, cât și secundar. Viitoarea școală va fi construită la standarde înalte de eficiență energetică și a fost proiectată pentru a beneficia din plin de lumină naturală și de ventilație cât mai bună. Astfel, costurile de funcționare pentru energie și apă într-o școală verde pot fi reduse cu până la 40%“, spune primarul Ionuț Stănușoiu.

Investiția este una ambițioasă, de mare anvergură, dar care urmărește să atingă obiective extrem de importante: asigurarea accesului la educație pentru toți copiii; reducerea ratei de părăsire timpurii a școlii și îmbunătățirea calității sistemului de învățământ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole