Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, pe bicicletă prin pădurea de “pomișori“ de plastic de pe Eneas: este o șicană rutieră – permite bicicliștilor să se întoarcă la 90 de grade

Primăria Timișoara este aproape să finalizeze lucrările pentru amenajarea de piste de bicicletă care să lege bulevardul Vasile Pârvan de strada Eneas.

Noua pistă se întinde pe 1,2km, de-a lungul a 4 străzi: Traian Lalescu, Dr. Aurelian Cândea, Martir Sorinel Leia și Cosminului.

O polemică întreagă a fost creată de o pădure de “pomișori“ din plastic care a fost planați într-o intersecție.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a luat bicicleta și a mers la fața locului și a explicat de ce au fost montați respectivii “pomișori“.  

Sunt pe strada Eneas unde lucrăm la cea mai nouă pistă de biciclete pe care o facem în Timișoara și aici avem o intersecție specială unde se vor intersecta două piste de biciclete. Una vine din zona Spitalului Județean, iar în capăt va fi continuată până în malul Begăi în viitoarea Pasarelă Crizantemelor, iar aici în dreapta vom ajunge până la Politehnică. În intersecția asta am făcut câteva elemente de siguranță care au rol să elimine posibilele conflicte între bicicliști și mai ales șoferi. Primul lucru pe care l-am făcut este ca toată intersecția să fie ridicată la nivel. Așa asigurăm și pentru pietoni și pentru persoanele cu dizabilități și bicicliști, deci o suprafață cât mai sigură și mai lină de traversat. Ne asigurăm așa că mașinile încetinesc. Un alt lucru pe care l-am făcut e să montăm acești bolarzi ca să creăm o șicană rutieră. Ea are două obiective. Primul este să reduce viteza mașinilor și al doilea este că va permite bicicliștilor să se întoarcă la 90 de grade înainte să facă virajul“, a explicat Ruben Lațcău într-un video AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole