Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, în vizită în Taiwan: mă simt ca nea Mărin ce-ajuns la oraș

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, efectuează în această perioadă o vizită în Taiwan, cu ocazia unui summit Smart City.

Acesta a spus că este prima dată când iese din Europa în călătorie, iar experiența sa poate fi asemuită cu venirea lui Alin Nica de la Dudeștii Noi, unde era primar, la Timișoara, în funcția de șef al CJ Timiș.

Ieșit pentru prima dată din Europa mă simt ca nea Mărin ce-ajuns la oraș“, a spus Ruben Lațcău.

Referitor la scopul vizitei, viceprimarul USR al Timișoarei susține că a fost singurul reprezentant al României deși unele state au delegații economice permanente în Taiwan.

Timișoara a fost prezentă și pe ordinea de zi a summitului Smart City organizat în aceste zile în Taiwan. Mediul de afaceri și lideri din întreaga lume s-au întâlnit pentru a discuta despre viitorul orașelor inteligente în contextul post-covid.  Am împărtășit experiența Timișoarei din pandemie prin care autoritățile împreună cu comunitatea locală au implementat o serie de inițiative, precum Oxigen pentru Timisoara, prin care uneltele digitale au fost folosite pentru a crea un oraș și o comunitate mai rezilientă. Timișoara beneficiază prin intermediul BERD de finanțare și know-how taiwanez pentru proiectarea unui sistem modern de e-ticketing. Banii pentru implementare sunt de asemenea asigurați deja prin PNRR, contract semnat de către Primăria Timisoara.  Multe țări europene au fost prezente la acest summit sau au delegații economice permanente în Taiwan. România din păcate pare să rateze și acest tren, am fost singurul reprezentant al statului. Taiwan este un partener economic care poate aduce investiții, tehnologie de vârf și know-how, un partener ce ne poate ajuta să facem saltul digitalizării în administrația publică și poate face asta într-un context democratic fără interese ilegitime. Toate costurile au fost suportate de BERD prin oficiul lor din Taipei“, a mai precizat Ruben Lațcău.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole