Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: execuția lucrărilor la campusul școlar de 65 de milioane de lei a ajuns la 40%

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a vizitat astăzi șantierul campusului de la Lenau, primul campus școlar nou din ultimii 30 de ani.

Execuția lucrări a ajuns la 40%, fiind aproape finalizată structura.

“Zona Oituz va vedea o dezvoltare puternică în următorii ani: o sală de sport și o clădire nouă ale Universității de Vest, campusul școlar Lenau de 4 etaje, un drum de legătură între Popa Șapcă și A. I. Cuza. Avem în lucru și un PUZ care să permită construirea unei parcări de mari dimensiuni, a unei halte pentru viitoarea rețea de trenuri metropolitane, dar și a unui culoar pietonal și velo care să lege Iulius Town cu cartierul Cetate. Sunt două lucruri pe care vreau să le scot în evidență: (i) în interiorul școli, elevii vor putea vedea puse în valoare vestigiile istorice descoperite și (ii) acest campus va fi cel mai mare din oraș și va putea găzdui toate clasele școlii Nikolaus Lenau“, a declarat Ruben Lațcău.

Investiția se ridică la 65 de milioane de lei

“Amplasamentul șantierului a fost pe fostul Bastion Carol și din acest motiv a exista o întârziere de 1 an jumate în execuție pentru descărcările arheologice. Așteptăm din partea proiectantului două soluții de punere în valoare a fundației Bastionului, cu tot cu materiale educaționale. Noul campus a fost gândit cu 48 de săli de clasă, laboratoare de fizică, biologie, chimie și informatică, sală de sport, bibliotecă în limba germană și bibliotecă digitală, cu un cabinet medical și multe alte spații administrative. Valoarea totală a investiției este de 65 de milioane de lei (TVA inclus) și, dacă lucrările evoluează conform graficului, primi elevi vor urma cursuri de germană la Oituz în anul școlar 2023/2024“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole