Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: 35 de milioane de lei am investit în infrastructura școlară. Avem 350 de corpuri de clădire în Timișoara

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a prezentat situația investițiilor în scoli, bani cheltuiți de municipalitate până în luna octombrie.

Acesta spune că au fost început proiecte promis e de 10 ani.

“Aproximativ 35 de milioane de lei am decontat în acest an, până la sfârșit de octombrie, în investițiile pe care le avem pentru infrastructura școlară. Anul viitor ne propunem să creștem consistent această sumă pe care să o cheltuim efectiv. Avem 350 de corpuri de clădire în Timișoara în care învață sau în care se vor întoarce să învețe copiii dumneavoastră, odată ce se vor ridica restricțiile. Până acum nivelul de investiții nu a atins niciodată nevoile de modernizare a infrastructurii școlare din oraș. Lucrurile s-au mișcat mult prea încet. Am început execuția pentru proiecte promise de peste 10 ani, pot da grădinița PP 33 ca exemplu. Prima documentație pentru reabilitare și extindere e din 2007. După ce a așteptat 10 ani, a fost actualizată documentația în 2017.Anul acesta am pornit șantierul și la începutul lui 2022 va fi finalizată“, a precizat Ruben Lațcău.

Viceprimarul a prezentat și o listă de proiecte care vor fi terminate până la anul.

“Se vor finaliza anul acesta și în cursul anului viitor: reabilitarea fațadei de la Emanuil Ungureanu, pentru care pregătim lucrări interioare, reabilitarea de la Liceul Lenau din cartier Cetate, reabilitarea termică de la Generală 2 – Șagului, reabilitarea termică de la Generală 24 – Dacia, reabilitarea termică de la Generală 19 – Circumvalațiunii, reabilitarea termică de la Grădinița PP 27 – Circumvalațiunii, reabilitarea termică de la Grădinița PP 11 – Soarelui, finalizarea Sălii de Sport de la Generală 18, care așteaptă în acest moment parchet“, a menționat viceprimarul Timișoarei.

Totodată, sunt și proiecte care stau să înceapă.

“Și alte șantiere vor începe în loc: 2 corpuri noi și reabilitarea celor existente la Generală 30 – Soarelui, corpul nou de la Liceul Waldorf, reabilitarea acoperișului de la Generală 25, reabilitarea fațadei, acoperișului și a tâmplăriei de la Carmen Sylva, reabilitarea acoperișului sălii festive – C. D. Loga, extinderea unui corp la Generală 7, reabilitarea Grădiniței PP 5 – zona Rudolf Walter. Avem o listă lungă de proiecte în diverse stadii și despre mai multe din ele voi vorbi, precum noul campus Lenau de la Oituz. Voi reveni la sfârșitul săptămânii cu o postare despre creșe și ce facem pentru a îmbunătăți modul în care instituția pe care o reprezint administrează aceste proiecte. Copiii noștri vor petrece peste 12 ani prin școli. Vrem să le oferim o infrastructură modernă și de calitate“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole