Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, lucrează și sâmbăta – să pară util. Analizează Agenda Culturală

Viceprimarul PNL al Timișoarei se dă de ceasul morții de câteva săptămâni pentru a părea util și a evita o eventuală mazilire a sa din conducerea primăriei cu care este însă în opoziție, zvon care circulă în mediul politic de mai multă vreme.

Cosmin Tabără se află într-o situație paradoxală și contraproductivă pentru cetățeni – deține o funcție de conducere în primăriei, dar nu este de acord cu acțiunile primăriei și de cele mai multe ori se opune proiectelor importante în Consiliul Local.

Astăzi, viceprimarul PNL scrie pe Facebook că a fost la Casa de Cultură, în calitate de consilier local, deoarece în cea de viceprimar nu se ocupă cu acest domeniu, pentru a discuta și a se convinge cu ochii săi că Agenda Culturală merită votată în CLT.

“În cursul acestei săptămâni, o parte a grupului consilierilor locali ai PNL s-a deplasat la sediul Casei de Cultură a Municipiului pentru o întâlnire cu dna director Camelia  Mingasson. Am discutat despre agenda culturală, discuții care trebuia să fi fost înainte de plenul trecut, am cerut informații în amănunt despre evenimentele care ar urma să fie finanțate. Este un demers normal când vorbim despre o Timișoară educată și civilizată. Este clar că doar titulatura este de “agendă culturală”, deoarece marile evenimente sunt dirijate spre finanțare către Centrul de Proiecte, Casei de Cultură revenindu-i sarcina ca, dintr-un buget mic, să organizeze evenimente care să pară a fi de însemnătate. Încercăm cât putem să ajutăm și ca decizie administrativă. Am clarificat aspectele legate de Ruga Bănățeană, Banatica, dar și susținerea pentru evenimentele de cartier. Sigur că Timișoara merită mult mai mult, este nevoie să păstrăm și tradițiile locale, respectăm și ideea de nou, dar Timișoara este a tuturor, a tinerilor, oamenilor mai în vârstă, a diferitelor straturi sociale, astfel că trebuie să ne adresam tuturor, nu doar unei categorii. Agenda culturală nu trebuie să fie la discreția unei singure persoane sau unui grup de persoane aflat pentru o perioadă la conducere, agenda culturală a orașului presupune o hotărâre comună care să satisfacă nevoile cetățenilor. Pentru anul viitor, așteptăm ca acest subiect al agendei culturale să fie regândit și discutat din timp. Nu accept ideea că “înainte” se făcea într-un fel, acum în alt fel. Noi trebuie să facem cum e bine și corect și nu admit ca cineva să se folosească de interesele Timișoarei pentru a-și satisface propriile plăceri sau doar să plătească polițe. Administrația nu e o joacă, nu e un teren pentru etalarea frustrărilor sau pentru lupte între orgolii“, a relatat viceprimarul PNL.

Vizita “unei părți a grupului consilierilor locali PNL“ nu este însă ilustrată cu nicio fotografie și nici nu a fost anunțată presei, ceea ce face puțin veridică informația.

Reamintim că grupul consilierilor PNL a refuzat să voteze Agenda Culturală a Timișoarei zilele trecute în Consiliul Local, punând astfel în pericol desfășurarea unor evenimente organizate de casa de Cultură, iar viceprimarul PNL, Cosmin tabără, a fost acuzat că votează împotriva cetățenilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole