Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, anunță că locuitorii din Kuncz își pot face, în sfârșit, acte de identitate

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat astăzi că municipiul Timișoara este pe cale de a rezolva situația locuitorilor din Kunz care nu își puteau realiza acte de identitate din cauza problemelor privind proprietățile.

“În secolul al XIX-lea, proprietarul unor terenuri din zona de est a Timișoarei, Aladar Kuncz, a permis unor familii (angajate la propria fabrică de țiglă și cărămidă) să-și construiască case. Este vorba despre 15,3 hectare de teren. În perioada comunismului, această porțiune de teren cu case a fost naționalizată și transferată în proprietatea Ministerului Agriculturii, la care se adaugă și imobilele care s-au ridicat în această perioadă. După anul 1989, acest teren nu a fost revendicat. Până acum, o parte importantă a locuitorilor cartierului Kuncz nu avea documente de identitate pentru că proprietățile lor erau construite pe terenul Municipiului Timișoara – domeniul public. Motivul acestei situații juridice încurcate este din cauza faptului că imobilele au fost incluse în inventarul domeniului public al Municipiului Timișoarei prin Hotărârea de Guvern nr. 1016 din anul 2005. Terenul aferent clădirilor este împrejmuit formând curtea acestora. Astfel, prin trecerea acestui teren din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul privat al Municipiului Timișoara este un prim pas de intrare în normalitate a unui număr important de timișoreni, care pot, în sfârșit, să aibă actele de identitate conforme cu proprietățile lor“, a spus Comin Tabără.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole