Sorin Grindeanu, la Timișoara: gâlceava pe Centura Vest trebuie să înceteze. Fac apel la dialog între Primărie și CJ Timiș

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindenau, a declarat, astăzi, la Timișoara, într-o conferință de presă, că Primăria Timișoara și CJ Timiș trebuie să se înțeleagă cu privire la cine va gestiona construcția Centurii de Vest, altfel obiectivul va rămâne în gestiunea CNAIR.

“Am văzut acest concurs: cine să facă Centura de Vest.. O sa spun o chestie din propria experiență. Dacă nu se ajunge la un punct de vedere comun susținut împreună de autoritățile locale, pe orice proiect, dacă există de fiecare dată puncte divergente, șansele ca acel proiect să se desfășoare în mod accelerat sunt minime. Privind Centura de Vest există varianta ca Ministerul Transporturilor să nu de-a lucrările, ci să rămână la Minister. Asta a fost rostul apelului meu din urmă cu două săptămâni, aș fi dorit să existe un punct de vedere comun, să fie dat la autoritățile locale, și acest proiect să meargă înainte. Varianta de backup e să rămână în administrarea CNAIR, dacă se continuă această gâlceavă“, a spus ministrul Transporturilor.

 Primăria Timișoara și CJ Timiș se pot bloca reciproc

“Ambele entități se pot bloca una pe alta, de aici apelul meu. 90% din traseu trece pe teritoriul Timișoarei, dar mai sunt și alte două comune. În acest moment Primăria Timișoara nu poate prelua direct, doar printr-un ADI cu Săcălaz și Sânmihaiu Român, apoi pot venit la CNAIR și să semneze un acord. Mai am puțin răbdare. Mersul corect e să descentralizezi și să dai spre autoritățile local, că pot urmări mai bine lucrările fiind aici tot timpul, că lucrurile care țin de gestiune, autorizații, etc sunt mai simplu de acordat, așa că ritmul acesta începe să nu îmi placă. Vin din două în două săptămâni, mi-aș dori să existe măcar un acord, dincolo de culoarea politică, pe proiectele mari ale județului, că e vorba de infrastructură, sală polivalentă, stadion. Am trăit așa ceva în 2017. Mai bine se uită autoritățile la alte orașe și cum au reușit pe proiectele mari să aibă un acord, dincolo de culoarea politică, și acest concurs nu e bun“, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Doar CJ Timiș poate preluat astăzi Centura de Vest

“Ministerul în acest moment poate semna un acord doar cu CJ Timiș, având în vedere că traseul centurii nu trece doar prin Timișoara. Ca să semneze Timișoara, trebuie să facă acest ADI și atunci se poate. Dacă e pe concurs, cine e mai frumos decât altul, chiar dacă CJ poate semna astăzi, aș vrea să fie un acord și cu Primăria Timișoara deoarece traseul trece 90% prin Timișoara. Mai aștept două săptămâni, să vedem poate acum apelul meu va fi auzit. Dacă aleargă în continuare, vor alerga și de acum încolo, dacă e concurs, poate fi concurs și de termene, din cauza asta am făcut apel la acest dialog“, susține ministrul Transporturilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole