Veste teribilă pentru Timișoara – Guvernul nu va mai compensa facturile de încălzire ale primăriilor

Ministerul Dezvoltării nu va continua programul de anul trecut pentru compensarea facturilor la energie pentru UAT-uri, pentru că o reglementare europeană nu permite acest lucru, în condiţiile în care statul român va ajuta consumatorul final printr-un alt program, a declarat marţi, la Arad, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Am avut un program de finanţare de compensare a facturilor pentru UAT-uri, pentru combustibili pe care i-au folosit la CET-uri. Acest program, aşa cum a fost el conceput anul trecut, anul acesta nu poate funcţiona pentru că ar fi dublă finanţare, un ajutor de stat dublu, având în vedere că statul are programul de compensare la utilizatorul final, adică la cetăţean„, a spus Cseke Attila, în timpul unei vizite la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Ministrul a precizat că, anul trecut, programul „a consumat peste 370 de milioane de lei pentru toate UAT-urile care aveau CET-uri în administrare şi produceau energie termică„.

El a mai spus că Guvernul lucrează la reglementări şi există un program de compensare inclusiv pentru autorităţile publice, în primul rând pentru şcoli, unităţi sociale sau unităţi medicale, care vor fi ajutate să facă faţă costurilor mari cu energia.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că urmează să aibă loc discuţii pentru o nouă rectificare bugetară, „unde vor fi analizate solicitări ale autorităţilor locale„.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole