VEST: un profesor care predă la două licee ar apărea într-un filmuleţ cu scene obscene – Prefectura a fost sesizat Ministerul Educației

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a solicitat Ministerului Educaţiei „măsuri imediate şi ferme” în cazul scandalului în care un profesor care predă la două licee din municipiul Hunedoara ar apărea într-un filmuleţ cu scene obscene, ce a fost trimis apoi unei tinere sub 18 ani.

În urma discuţiilor avute cu puţin timp în urmă cu factorii decizionali din Ministerul Educaţiei, prefectului Călin Petru Marian i s-a transmis asigurarea că, în cel mai scurt timp, vor fi făcute toate demersurile pentru a fi luate măsurile care se impun în acest caz„, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

Pe de altă parte, prefectul este nemulţumit de faptul că a aflat din presă despre situaţia semnalată în municipiul Hunedoara, menţionând că, în calitatea sa de reprezentant al guvernului în teritoriu, ar fi trebuit să primească informaţia mai devreme, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Este inadmisibil ca, despre comportamentul incriminatoriu al unui cadru didactic, Instituţia Prefectului, pe care o conduc în calitate de reprezentant al guvernului în judeţul Hunedoara, să afle informaţii din mass media, în condiţiile în care Inspectoratul Şcolar Judeţean avea cunoştinţă despre acest caz, cu o zi înainte de a fi făcut public. De asemenea, lipsa de reacţie a conducerii IŞJ este evidentă, fiind constituită comisia de anchetă la mai mult de 24 de ore de la aflarea detaliilor despre această stare de fapt„, a declarat prefectul Călin Marian.

Acesta a menţionat că „datoria factorilor responsabili din coordonarea învăţământului liceal” este de a informa imediat instituţiile statului despre orice încălcare a legii şi a normelor de comportament ale celor angajaţi să predea elevilor, dar şi de a verifica profilul psihologic şi moral al cadrelor didactice.

Solicit organelor de anchetă de la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca Instituţia Prefectului să fie informată despre derularea anchetei, iar conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean îi cer public să vină cu lămuriri în ceea ce priveşte slaba viteză de reacţie, precum şi prezentarea în cel mai scurt timp a concluziilor anchetei în acest caz. De asemenea, atât Ministerului Educaţiei, cât şi Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean, le solicit să ia toate măsurile necesare ca acest fenomen să nu se mai repete şi să tragă la răspundere toate persoanele care nu au reacţionat la timp pentru a eradica acest tip de comportament„, se mai arată în comunicat.

Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara au declanşat anchete în cazul unui profesor care predă la două licee din municipiul Hunedoara şi care apare într-un filmuleţ cu conţinut obscen ce a fost distribuit, în urmă cu câteva zile, pe internet.

Potrivit IPJ Hunedoara, cadrul didactic este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor, după ce filmuleţul ar fi fost trimis unei tinere cu vârsta sub 18 ani.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole