VEST: turiștii invitați să descopere regiunea cehă – circuit turistic la Eibenthal, Gârnic, Ravensca, Bigăr, Șumița și satul Ceske Selo din Serbia

Turiștii invitați să descopere regiunea cehă din România.

Satul Eibenthal este unul dintre cele șase sate cehe din România? Regiunea cehă, care se află la poalele Carpaților, provine din fosta Austro-Ungarie, când etnicii cehi au fost trimiși aici pentru a proteja granițele monarhiei în timpul incursiunilor turcești în Europa.

Treptat, din 1823, au fost întemeiate mai multe sate cehe, dintre care șase s-au păstrat pe actualul teritoriu al României (Sf. Elena, Gârnic, Ravensca, Bigr, Șumița și Eibenthal) și peste Dunăre, în Serbia, satul České Selo.

După căderea regimului autoritar din România, satele cehe s-au reorientat încet-încet de la o zonă agricolă și minieră spre turism, înspre descoperirea unei naturi frumoase, unde, s-a creat, mulțumită sprijinului esențial din Cehia, o rețea turistică unică cu aproape 700 de kilometri de trasee marcate.

Ținutul ceh din România este în prezent cea mai interesantă comunitate cehă din lume, veniți să o cunoașteți și să sprijiniți etnicii cehi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole