VEST: trei afgani au fost descoperiţi în portbagajul unei maşini de polițiștii de frontieră

Zeci de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni când încercau să treacă graniţa ascunşi în camioane cu mărfuri, în timp ce trei străini au fost descoperiţi în portbagajul unei maşini.

Toate cazurile au fost înregistrate în ultimele 48 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Luni dimineaţă, în două camioane conduse de cetăţeni turci, au fost descoperiţi 28 de migranţi. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, hârtie şi diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Finlanda.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 28 de cetăţeni din Siria şi Irak, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Într-un alt camion condus de un turc, care transporta granule PVC în Ungaria, au fost găsiţi trei călători clandestini. La cercetări s-a stabilit că aceştia sunt din Afganistan şi au vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani.

Tot la Nădlac II, dar sâmbătă, au fost descoperiţi într-o maşină condusă de un român trei cetăţeni din Egipt şi India, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole