Explozie într-un bloc din Lugoj. O femeie a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2. Zeci de persoane s-au autoevacuat

Pompierii au fost anunțați, la ora 19.46, printr-un apel la 112, despre producerea unei explozii neurmată de incendiu la etajul 1 al unui bloc de garsoniere de pe strada Aleea Brazilor din Lugoj.

A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și au fost trimise la locul intervenției 1 autospecială de primă intervenție și comandă,
1 autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de Salvare și Intervenție la înălțimi, 1 ambulanță S.M.U.R.D tip B, cu un efectiv de 10 subofițeri conduși de Șef Gardă de Intervenție. De asemenea, au fost alertate și autorități locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență precum Delgaz Grid, E-Distribuție, Inspectoratul de Stat in Construcții.

La sosirea la locul intervenției după efectuarea recunoașterii s-au constatat că deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa apartamentului și geamul.

“În interiorul apartamentului se afla o persoană de sex feminin, aproximativ 23 ani ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului. Aceasta a fost predată de echipajul S.M.U.R.D unui echipaj S.A.J cu medic, sosit ulterior la locul intervenției. Victima a fost transportată la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul spitalului Municipal Lugoj”, transmite ISU Timiș.

Din interiorul imobilului s-au autoevacuat aproximativ 40 locatari.

Foto: arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole