VEST: timișorenii așteptați la Castelul Huniazilor pentru Festivalul de operă şi muzică clasică “Opera Nights“

Festivalul de operă şi muzică clasică „Opera Nights” se va desfăşura în cinci localităţi ale judeţului Hunedoara, în perioada 12-16 iulie, între care se numără Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Ansamblul Istoric „Mina Petrila”, accesul publicului fiind gratuit, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, unul dintre susţinătorii manifestării culturale.

Pentru ediţia 2023, care se va desfăşura în perioada 12 – 16 iulie, vor fi pregătite cinci spectacole de înaltă ţinută, care vor fi organizate în cinci localităţi ale judeţului, în locaţii deosebite, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii„, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Astfel, festivalul va debuta pe 12 iulie la Orăştie, cu opera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, va continua pe 13 iulie, la Brad cu „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, şi pe 14 iulie cu spectacolul „Carmina Burana”, de Carl Orff, la Petrila. Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi va putea fi urmărită pe 15 iulie, la Hunedoara, festivalul urmând să se încheie pe 16 iulie, la Deva, cu „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi.

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referinţă din muzica clasică şi de operă, din ţară şi străinătate. Ansamblul orchestră – balet – cor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa va acompania soliştii. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul instituţiilor culturale şi a celor de promovare din subordinea CJ Hunedoara: Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judeţului Hunedoara, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, Teatrul de Artă Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara – Deva, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

Accesul publicului la spectacole va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole