Timișoara: noua stagiune a Teatrului Maghiar debutează cu trilogia Oraşul Paralel – povestea cartierului Fabric se va desfășura pe Bega, pe vaporetto

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara începe noua stagiune 2023/2024 cu trilogia teatrală „Oraşul Paralel”, creată de regizoarea Ana Mărgineanu şi dramaturgul Peca Ştefan, spectacolele „Iosefin”, „Fabric” şi „Party în Elisabetin” creând un adevărat „festin al poveştilor”, unic în ţară.

Oraşul Paralel” este mai mult decât o serie de spectacole, este un univers fascinant format din teatru, muzică, dans şi tehnologie, în care spectatorul trăieşte o aventură fantastică în timp ce descoperă poveşti din trei cartiere ale Timişoarei, arată un comunicat al Teatrului Maghiar remis marţi.

Luni, vor avea loc două reprezentaţii ale spectacolului „Oraşul Paralel: Iosefin”, cu începere de la ora 16.00, respectiv ora 18.00. Poveştile surprinzătoare ale cartierului Iosefin vor fi revelate de trei trasee diferite, care permit participanţilor o experienţă cvasicinematografică.

Acest tip de scriitură pentru imersiv, care combină destul de multe forme teatrale, oferă o bogăţie imensă în ceea ce înseamnă dezvoltarea unui text dramatic. Oraşul Paralel are ceva din teatru clasic, ceva din storytelling, ceva din teatru participativ şi, în mod evident, ceva din film şi jocuri video„, explică dramaturgul Peca Ştefan.

„Oraşul Paralel: Fabric” este programat marţi, de la ora 20.30 şi se va desfăşura pe Bega, pe vaporetto, apoi într-un labirint interconectat creat la Centrul Reformat Noul Mileniu.

„Oraşul Paralel: Party în Elisabetin” are loc vineri şi duminică de la ora 19.30. Este ultimul şi cel mai complex spectacol al trilogiei şi a fost creat în această vară.

Reuşim să facem ceva ce, nu că nu s-a mai întâmplat la Timişoara, nu s-a mai întâmplat nicăieri. Şi anume, un spectacol complet imersiv, cu spaţii de atracţie, dar în acelaşi timp şi cu poveşti care se suprapun în paralel„, împărtăşeşte Ana Mărgineanu, regizorul trilogiei.  

PROGRAM. Timișoara 2023 – spectacol stradal de poezie, Pop Talk–Spam Index, Forumul Medierii Culturale, atelier și discuții “Cum se dezvoltă stima de sine“

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru săptămâna 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 te invită să descoperi farmecul zilelor de toamnă, într-un mod artistic și plin de culoare.              🍂 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟑𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞: 🤸‍♀️…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole