VEST: primarul fotbalist al PNL din Măureni, Brian Filimon, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență – este acuzat că ar fi pretins 5% din valoarea unui contract din care a primit 100.000 de lei de la o firmă

Primarul comunei Măureni, Brian Filimon, din județul Caraș-Severin, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit 100.000 lei pentru a determina funcționari din subordine să favorizeze o firmă ce avea contracte cu primăria.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Brian Filimon, la data faptei şi în prezent primar al comunei Măureni, judeţul Caraş-Severin, pentru trafic de influenţă şi a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2019, în contextul derulării contractului de execuţie de lucrări privind „Refacere şi modernizare drum comunal calamitat DC 83A Şoşdea – lim. jud, Timiş, comuna Măureni” Brian Filimon, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la afacerist, executantul lucrărilor, un procent de 5% (circa 150.000 lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuţii în procedura de recepţie a lucrărilor şi de efectuare a plăţilor, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepţiona şi de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a omului de afaceri„, arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole